≫ 

SUPERBAKA SA VRAČARA: Penzionerka na Kalemegdanu pretrčala 68 kilometara!

Još jedan podvig učiteljice u penziji

  • 3

Vest da je baka istrčala maraton već bi bila dovoljno senzacionalna, ali podvig 80-godišnje Beograđanke slobodno može da se smesti u rubriku "verovali ili ne"! Učiteljica u penziji Angelina Anđelić učestvovala je u ultramaratonu, koji je trajao 24 časa!

Beogradski ultramaraton počeo je u subotu u podne na Donjem Kalemegdanu, a najveća zvezda trke bila je baka koja je za 24 sata pretrčala 68 kilometara (58 krugova).

- Osećam se odlično. Potrošila sam mnogo energije, ali kilometri koje sam prešla veliki su uspeh za mene - izjavila je Angelina posle neverovatnog podviga.

Ova superbaka je počela da trči tek u 55. godini, ali to je nije sprečilo da do sada upiše na hiljade pretrčanih kilometara i osvoji 35 pehara. Učiteljica u penziji je istrčala već 17 ultramaratona, a u toku jednog pretrčala je čak 111 kilometra!

Dvadeseti po redu, Beogradski ultramaraton samoprevazilaženja, završen je u nedelju, a sa ciljem da pretrče što više kilometara učestvovalo je 80 takmičara iz desetak zemalja. Takmičari su imali priliku da trče šest, 12 ili 24 sata, uz mogućnost da predahnu u šatorima postavljenim duž staze.

U štafeti na 24 sata Jovica Spajić, Saša Nikolić, Darko Vesković i Jovan Đaković oborili su rekord, za jedan dan prešavši 255 kilometara.

Beogradski ultramaraton obeležile su i humanitarne akcije učesnika. Borislav Bućan je svaki pređeni kilometar posvetio Teodori Milić, koja boluje od leukemije, dok je Dragan Podunavac u trci na šest sati gurao u kolicima Vuka Mileusnića, kako bi skrenuo pažnju javnosti na položaj osoba sa invaliditetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    28. septembar 2016 | 09:23

    Sve cestitke ! Dokaz da mladost ne prolazi ! Umesto sto kukate I ulicom dok idete merite krvni pritisak , zali te se na prevoz , jer nema mesta ! Krenite , bar 2 x - nedeljno , do pijace peske I tako se vratite , do najudaljenije pekare I natrag ! Otide u pozoriste I bioskop ! Tako , po vetru , kisi , snegu ! Cistite ispred svoje zgrade , kada je suvo , sneg ! To je primer , mladima ! Olicna fizicka aktivnost ! I videcete , da nema potrebe za merenje pritiska , svakih 5-t , minuta ! A , hranite se zdravo ! Nemojte da vas je sramota !

  • Mirko&Slavko.

    28. septembar 2016 | 09:59

    Pa ovo je vest. A samo za sada jedan kom. Nek su blagosloveni ljudi u zreloj dobi koji mogu ovaj podvig da urade.Zdravlje ulazi na usta.Zdrave misli i pozitivna energija daju zdrav život.Srećno.

  • Mirka

    28. septembar 2016 | 09:30

    Bravo gospodo, moja preporuka mladima, da umesto sto zure u mobilne, i oni da se bave vise pesacenjem, pomaganjem starijima, nisu svi maratonci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA