OSTAJE DOMA: Šimunić propušta Svetsko prvenstvo zbog ustaškog pokliča! (VIDEO)

Hrvatski defanzivac kažnjen je sa deset utakmice suspenzije i 30.000 franaka zbog pokliča "Za dom spremni". Disciplinska komisija FIFA je saopštila da su "igrač i publika koristili povik koji je tokom Drugog svetskog rata koristio fašistički ustaški pokret"

  • 65

Hrvtski reprezentativac Josip Šimunić je zbog skandiranja "Za dom spremni" nakon utakmice baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu protiv Islanda kažnjen sa čak deset utakmica suspenzije.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je popularnog "Džoa" i novčano kaznila sa 30.000 franaka.

To znači da je reprezentativna karijera hrvatskog štopera završena, jer je iskusni fudbaler želeo da mu upravo Mundijal u Brazilu bude poslednji nastup za "kockaste".

Hrvatski fudbalski savez na ovu odluku ima pravo žalbe, a odluka je obrazložena na sledeći način:

"Igrač i publika su koristili povik koji je tokom Drugog svetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. S obzirom na to, Disciplinska komisija zaključila je da je njihovo ponašanje bilo diskriminirajuće. Uzevši u obzir sve okolnosti ovog slučaja, posebno ozbiljnost incidenta, komisija je odlučila da kazni igrača sa 10 utakmica neigranja", saopštila je FIFA.

Napadač Hrvatske Mario Mandžukić dobio je samo jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona koji je zaradio na istoj utakmici sa Islandom, tako da jedan od najboljih evropskih napadača neće igrati protiv Brazila, što je i uvodni meč Mundijala naredne godine.

I Hrvatski fudbalski savez (HNS) je kažnjen sa 70.000 švajcarskih franaka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA