NIŠKI ZATVORENICI: Odričemo se obroka u korist žrtava poplave!

Više od 1.100 zatvorenika iz takozvanog "zatvorenog" dela niškog zatvora koji nisu mogli da pođu i lično pomognu u akciji spasavanja odrekli su se jednog obroka u korist žrtava poplave

  • 11

Više od 1.100 zatvorenika niškog zatvora odreklo se jednog obroka, uz zahtev da se ta hrana prosledi stanovništvu ugroženom poplavama.

Reč je o zatvorenicima iz takozvanog "zatvorenog" dela zatvora, koji nisu mogli da pođu i lično pomognu u akciji spasavanja, prenose "Južne vesti".

Aleksandar Grbović upravnik KP doma, koji je sa 150 zatvorenika i delom ljudstva do petka uveče na barikadama u Šapcu, kaže da je grupa zatvorenika pokrenula inicijativu koju je zatim podržalo svih 1.158 njihovih "kolega".

- Oni su meni uputili pismo u kome piše da, pošto ne mogu ni na koji drugi način da pomognu, a imaju struju, vodu, suvu posteljinu, svoj jedan "suvi obrok" ustupaju ugroženima, ali traže od mene da tu hranu prosledim tamo gde je potrebna - kaže Grbović.

Podsetimo, grupa od 150 zatvorenika iz "otvorenog dela", koji imaju pravo da vikend provedu van zatvora, odlučila je da to vreme iskoristi za pomoć područjima ugroženim poplavama. Sa njima je pošlo i 50 službenika KP zavoda.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jou

    18. maj 2014 | 16:41

    Bravo

  • realno

    18. maj 2014 | 17:39

    Zatvorenici se odricu obroka - jedino sto dobijaju.... Dakle politicari bi trebalo da se odreknu jednog dela plata...osim ako ne zele da nam potvrde da smo u pravo kad mislimo da treba da zamene mesta sa zatvorenicima....

  • Branislava

    18. maj 2014 | 16:55

    Svaka čast ko god da su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA