Katanac na devet lokala na Kopaoniku i to pred Sretenje, praznik kada planina obori sve rekorde

U četiri od devet objekata, u kojima su utvrđene nepravilnosti, konstatovan je ponovljeni prekršaj neizdavanja fiskalnih računa

  • 4

Poreska uprava je tokom proteklog vikenda izvršila kontrolu u 15 ugostiteljskih objekata na Kopaoniku i utvrdila da u devet objekata nije izdat fiskalni račun ili su zatečeni neprijavljeni radnici.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, shodno odredbama zakona biće im izrečene mere privremenog zatvaranja objekta, a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave.

U četiri od devet objekata, u kojima su utvrđene nepravilnosti, konstatovan je ponovljeni prekršaj neizdavanja fiskalnih računa.

Naime, za nepravilnosti koje su utvrđene tokom novogodišnjih i božićnih praznika u tim objektima izrečene su mere zabrane obavljanja delatnosti na 14 dana, a kako je isti prekršaj ponovljen, sledi zakonska mera zatvaranja objekata na 90 dana, kao i prekršajna prijava protiv odgovornih lica.

U Poreskoj upravi podsećaju da ukoliko se isti prekršaj ponovi i treći put, zakonska mera zatvaranja objekta je godinu dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA