Trener odbojkaševog sina neutešan: Zbog toga što je rekao o malom Luki, slomiće vam se srce! (FOTO)

Trenirao sam ga poslednjih godinu dana, fantastičan dečkić

  • 6

Preminuli dečak Luka Milinković, sin slavnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, trenirao je u odbojkaškom klubu Vojvodina. Njegov trener kaže da je skrhan bolom zbog tragedije koja je novosadsku porodicu zadesila na letovanju na hrvatskom ostrvu Brač.

Najtužniji oproštaj od malog Luke, nesuđene odbojkaške zvezde, igrača Vojvodine, sina Markosa Milinkovića

Stigli nalazi obdukcije, poznato od čega je preminuo sin slavnog odbojkaša (FOTO)

- U šoku sam zbog smrti malog Luke. Veoma sam tužan i ne mogu da verujem šta mu se desilo - rekao je Maletin.

On je dodao da je Luku trenirao poslednjih godinu dana.

- Trenirao sam ga poslednjih godinu dana, fantastičan dečkić. Bio je pažljiv, vredan, radan, ali tih, povučen i miran. Savršeno dete - rekao je on.

Trener mališana kaže da je Vojvodina u Luku polagala velike nade.

- Imao je ogroman potencijal i žao mi je što ga je smrt sprečila da pokaže raskošan talenat. Srbija je izgubila šampiona - kaže Maletin.

Foto: Facebook/Marcos Antonio Milinkovic

Trener Maletin premotava film u glavi sa poslednjeg Lukinog treninga u Vojvodini.

- Čim sam počeo da ga treniram, video sam da ima očev gen i da će biti veliki odbojkaš. Zbog njegove smrti ne mogu da spavam, mnogo mi nedostaje. Rastali smo se krajem juna kada nam se završavala sezona, a okupljnje koje je zakazano za 15. avgust biće tužno, jer nema našeg Luke. Očajan sam zbog njegove smrti - kaže Maletin.

Trinaestogodišnji Luka Milinkovića, inače sin je slavnog argetinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, poginuo je u subotu na Braču u Hrvatskoj.

Telo trinaestogodišnjaka su kupači u subotu pronašli kako pluta u moru, a kako je za beogradske medije rekla dečakova majka Jelena, Luka je imao izliv krvi na mozak "zbog čega je izgubio svest i potonuo".

Foto: ossrb.org

Naime, dečak je prvog dana letovanja sa drugarima otišao da igra košarku, a potom su iznajmili kajak na kom su neko vreme uživali. Kada su se vratili na obalu, Lukini drugovi su odlučili da nastave da igraju basket, a on je ostao da roni.

Ubrzo je pronađen na dnu vode. Na licu mesta kupači i doktori koji su se zatekli na plaži počeli su reanimaciju, sve dok nije stigla Hitna pomoć, koja je preuzela pokušaj da oživi dečaka, međutim bezuspešno.

Porodica i prijatelji tragično stradalog dečaka su neutešni zbog užasne tragedije koja ih je zadesila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA