Čačanski Dosije X: Predraga proglasili mrtvim, porodica naručila kovčeg, a onda je počela drama

Dok se čekao sanduk da stigne, čovek je oživeo

  • 31

Predrag G. (75), poljoprivredni penzioner iz okoline Čačka, umalo da živ bude sahranjen, jer mu je lekar čačanske hitne pomoći, umesto detaljnog pregleda kada mu je pozlilo, samo pogledao beonjače i konstatovao smrt.

UŽIVO IZ GROBA: Bio je živ sahranjen tri dana i sve prenosio iz mrtvačkog sanduka (FOTO)

Da tragikomedija bude veća, kada su lekari otišli, ožalošćena i šokirana rodbina je već, kako običaji nalažu, krenula da kupuje pogrebnu opremu da bi Predraga smestila u kovčeg.

- Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak posle podne u njegovoj kući u Lipnici. Oko 18 sati je sedeo pored šporeta, grejao se i jeo neko voće. U tom ga je položaju njegov sin ostavio kada je izašao iz kuće kako bi obavljao poslove u domaćinstvu.

- Kada se vratio, pola sata kasnije, zatekao ga je u sedećem stavu, opuštenih ruku uz telo i glave iskrivljene na jednu stranu. Odmah su pozvali Hitnu pomoć - priča Predragov zet, koji još suprugu ne može da smiri od šoka koji su svi zajedno preživeli.

Ekipa Hitne pomoći je za 15-20 minuta stigla do mesta događaja, piše Kurir.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Lekar je pregledao nepomičnog tasta. Izjavili su saučešće i izdali smrtovnicu. Članovi porodice su od tog trenutka počeli da javljaju rodbini tužnu vest i da organizuju sahranu. Vrlo brzo kuću su ispunile komšije, a jedan od njih je šuraku Milanu pomogao da Predraga sa stolice prebace u krevet, iznad kog se pali sveća za pokoj duše. Sve se to odigravalo uz kuknjavu ženskih članova familije, koji su krenuli da oplakuju, ispostavilo se, živog čoveka - priča Saša.

Dok su se rodbina i komšije okupljali oko živog pokojnika, Saša, koji u tom trenutku nije bio u Lipnici, obavestio je suprugu Maju da joj je otac umro, a na sebe preuzeo organizaciju oko sahrane i kupovinu pogrebne opreme.

- Računali smo da kovčeg treba da nabavimo odmah kako bi se telo pokojnika, dok je još toplo, što lakše smestilo u sanduk. U međuvremenu, u dvorištu se odigrala prava drama! Kada su naizgled mrtvog Predraga premeštali sa stolice na krevet, nikome ništa nije bilo neočekivano.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Međutim, posle nekoliko trenutaka, njegov prvi komšija i kum je primetio da se "mrtvacu" pomera najpre stomak, a zatim i prst. Gotovo svi su u tom trenutku pobegli iz sobe u kojoj je ležao Predrag, ali kum je bio priseban i odmah su ponovo pozvali Hitnu pomoć. Istog časa ga je kum pitao: "Predo, kako si?", a on mu je s kreveta odgovorio: "Nije baš najbolje, ali dobro sam"- kaže Saša, koji je još u šoku, ali srećan što se njegov tast oporavio.

Foto-ilustracija: Telegraf

I ovog puta je ekipa Hitne pomoći, koja je izdala smrtovnicu za živog čoveka, brzo stigla u selo Lipnice.

- Hitna pomoć je ponovo došla i Predraga su na nosilima, potpuno svesnog, odvezli u bolnicu. Čak je familiji i mahao dok su ga ubacivali i sanitet. Porodica je još u šoku, ali je najvažnije da je Predrag živ - zaključuje Saša.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    27. januar 2018 | 10:33

    Da su mu dali 50€ možda bi ga i pregledao.

  • Ona011

    27. januar 2018 | 10:26

    Tradicionalni pregledi nasih lekara...s tim da je deka imao serce, te posle pregleda oziveo, dok se vecini se desava suprotno...

  • The Spatula

    27. januar 2018 | 23:01

    Ranije se sahranjivalo drigi, treci dan kad neko umre. Sad pozure odmah sutradan. U toj zurbi, promakne i neko ziv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA