≫ 

Saslušan rukometaš zbog divljanja u porodilištu: Jovanović priznao grešku, sve vreme se izvinjavao

Divljanje rukometaša u zgradi porodilišta u Višegradskoj prijavila je jedna od medicinskih sestara

  • 15

Poznati rukometaš Nedeljko Jovanović saslušan je sinoć zbog divljanja u porodilištu u Višegradskoj. Kako Telegraf.rs saznaje, priznao je da je pogrešio i sve vreme se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedelju uveče. Tvrdi da mu je život deteta i supruge bio najvažniji, pa je zato tako odreagovao. Policija će izveštaj predati Tužilaštvu, koje treba da proceni da li postoje elementi da se protiv ovog rukometaša pokrene postupak.

Nedeljko Jovanović je rukometaš koji je napravio haos u porodilištu nakon što mu se verenica porodila u 22. nedelji

Njegova verenica se zbog komplikacija prevremeno porodila i u šestom mesecu rodila bebu od svega 600 grama.

Divljanje rukometaša u zgradi porodilišta u Višegradskoj prijavila je jedna od medicinskih sestara, koja je te noći bila dežurna. Međutim, kada je policija stigla u krug bolnice Jovanović je već bio otišao. Iskaz o incidentu tada je dala medicinska sestra, koja je i pozvala policiju, kao i ostali zaposleni.

Jovanović je samo dan nakon incidenta, ponovo posetio GAK Višegradsku, ali ovog puta da bi se izvinio za svoje ponašanje. Kako nam je rečeno, on je u bolnicu došao u popodnevnim satima i pokušao da izgladi situaciju sa lekarima i medicinskim sestrama.

Podsećamo, Nedeljko Jovanović je u nedelju oko pola dvanaest uveče upao u porodilište, gde je pokušao da razvali vrata, vikao i krivio lekare za prevremeni porođaj njegove verenice, a potom je čak ušao i u deo gde se žene porađaju i gde je civilima pristup zabranjen.

Rukometaš Nedeljko Jovanović Foto: MN Press

Njegova verenica još u petak je iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje je prethodilo pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Drama je krenula u nedelju uveče, pola sata pre ponoći. Dežurne doktorke pregledale su verenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište jer je prevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen verenik je stigao u bolnicu i, prema priči lekara koji su bili u smeni te noći, s vrata počeo da pravi haos.

Prvo je pokušao da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i sa još dve žene ušao u bolnicu.

BEBA JE ŽIVA I U INKUBATORU JE 

Kako nam je ispričala dežurna doktorka, on je urlao na lekare da su mu ubili dete i nazivao ih pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu i budio žene koje su spavale. Niko nije mogao da ga zaustavi, s obzirom na to da su te noći samo žene bile dežurne.

Dok se u porodilištu odvijala prava drama, verenica rukometaša bila je u porođajnoj sali. Mada su lekari krenuli da izvrše pobačaj, beba je rođena živa i teška je svega oko 600 grama. Odmah su, kaže doktroka, pozvani i neonatolozi i pedijatri. Beba je živa i u inkubatoru je.

Drama u Višegradskoj: Rukometni reprezentativac Srbije razlupao porodilište jer mu se verenica porodila pre vremena

VIDEO: Za malo da ga udari voz dok je dizao kolica za bebe sa šina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majka trudnice

    16. maj 2018 | 11:50

    Divljao je na odeljenju visokorizičnih trudnoća, pre nego što je nastavio u porodilištu. Fizički je nasrnuo na medicinsku sestru u sobi u kojoj je prethodno ležala njegova supruga i u kojoj je u tom trenutku bila trudnica sa visokorizičnom trudnoćom, koja je doživela užasan stres i koja je na od tada na sedativima. Bahato se ponašao i pre toga: dolazio je kad je hteo, on i ostala rodbina (u vreme kada sam ja bila u poseti svojoj ćerki bilo ih je šestoro u maloj, trokrevetnoj sobi sa tri trudnice sa visokorizičnim trudnoćama), sve vreme telefonirao, pojačavao muziku i nekog zvao da čuje tu muziku preko telefona, pušio je u kupatilu na metar od trudnica sa visokorizičnim trudnoćama. Ko mu je to omogućio? I trudnice iz ostalih soba bile su preplašene, podupirale su vrata stolicom iz straha da im ne upadne u sobu - nisu znale šta se dešava, samo su bile isprepadane nasilničkim ponašanjem. Dve ženske osobe koje su bile sa njim jedva su ga izvele iz sobe. Kakvo izvinjenje može sve to da promeni? Zašto nasilnik nije u zatvoru???

  • Biljana

    16. maj 2018 | 10:18

    Još jedan dokaz da čovek koji se bavi sportom (i to uspešno) ne garantuje da će se ponašati normalno, bez nasilja i agresije. Naprotiv, svedoci smo da su baš sportisti često primer za agresivno i nasilno ponašanje, i da su čak skloni i kriminalu. Zašto ovaj čovek nije priveden? Odakle mu pravo da se tako ponaša? Šta bi bilo kada bi se svi tako ponašali? Gde je to naučio, da divlja po bolnici?

  • Politkom

    16. maj 2018 | 12:24

    A psiholoska pomoc roditeljima u ovakvim teskim trenucima, kada veoma jake emocije uticu na ponasanje? Zasto neko od osoblja nije primio oca i objasnio mu u kavoj su situaciji supruga i beba? Upravo zato se i desavaju ovakve stvari jer covek ne zna sta se desava, vec naidje na zakjucana vrata iza kojih mu je trudna supruga u problemu a on ne zna kolikom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA