Nina Šobota se nije pojavila na suđenju za ubistvo Dunjića, a bila je u autu kada su pucali u njega: Svedok video kada su čupali kamere

Kada je Šobotu saslušavala policija u Urgentnom centru, nije mogla da identifikuje osobu koja je ubila Dunjića

  • 0

U Višem sudu danas je održano je suđenje za ubistvo vođe Zvezdinih navijača Velibora Veljka Dunjića 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis".

Nina Šobota, koja je bila u automobilu kada je Dunjić ubijen i tom prilikom ranjena nije se pojavila u sudu, iako je zakazano njeno saslušanje. Ona je u noći ubistva Dunjića teško ranjena u pucnjavi. Pogođena je u stomak i nogu. Kada ju je saslušavala policija u Urgentnom centru, Šobota nije mogla da identifikuje osobu koja je ubila Dunjića. Rekla je samo da se seća da su njih dvoje bili u automobilu ispred splava i da se zatim, "sve desilo u nekoliko sekundi", da je čula da su odjeknuli hici i - ništa više nije znala.

Na sudu je svoj iskaz danas dao jedan od svedoka, Predrag Drezdić:

- Tu noć sam bio u svojoj kafani, i krenuo sam na splav "Džimis" oko 15.45 sati. Stigao sam sa dve devojke 15 minuta kasnije i na splavu nije bilo mnogo ljudi. Sećam se da je tu noć na splavu pevao Aca Lukas, ali on tad nije bio tamo. Video sam konobara u majici sa Lukasovim likom i pitao sam gde mogu da uzmem dve takve majice za decu. Rekao mi je da ih ima još u kancelariji kod bekstejdža. Krenuo sam tamo, ali su vrata bila zaključana. Produžio sam ka toaletu, a u povratku sam ostao zatečen jer su ovog puta vrata kancelarije bila otključana i svetlo upaljeno.

- Video sam u tom trenutku unutra Marka Gvozdenovića, koji je tu noć bio DJ i Zorana Vukića, koji je radio kao obezbeđenje. Konkretno, video sam da čupaju nešto sa zida iznad televizora, a Gvozdenović je Vukiću vikao: "Požuri, hajde, požuri!" Kasnije sam saznao da su čupali risiver za kamere. Nisam hteo da upadnem u probleme i samo sam nastavio dalje ka svom stolu. Usput mi je konobar rekao da je ispala neka frka. Video sam i sam komešanje i da se splav naglo prazni, platio sam račun i izašao napolje.

- Jedino sto sam dalje video je da se na obali ispred splava nalazi automobil oko koga su stajali neki ljudi i ništa više od toga. Otišao sam kući i na internetu video šta se zapravo desilo. Pomenuti Vukić je radio sa mnom kao obezbeđenje i u drugom klubu i u "Džimisu", tako ga znam, a radio je i sa Vladimirom Đurovićem - ispričao je  Drezdić.

Najvljeno je da će na danas biti saslušani oštećeni -  porodica ubijenog, Nina Šobota, koja je bila u autu kada je Dunjić ubijen i koja je tom prilikom ranjena i još neki oštećeni.

Velibor Dunjić (levo na fotografiji) na jednoj od utakmica Foto: Marko Todorović

Dunjić je ubijen ispred "Džimisa", a za njegovo ubistvo optuženi su Vladimir Đurović, šef obezbeđenja splava i još osmoro kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavljević i Vuk Musić.

Ostali optuženi svojevremeno su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, gde je postupak protiv njih okončan.

(J.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA