Misteriozna smrt studenta Nikole (37) iz Bora: Ostavio je upaljen računar i mobilni telefon u kući, pa pronađen u šumi 300 metara od puta

Ono što misterizni nestanak čini još čudnijim jeste da je pronađen u šumi na oko 300 metara od puta

  • 4

"Koljina smrt je šok za sve nas. Otišao je u Beograd zbog obaveza na fakultetu, a drugog dana po dolasku gubi mu se svaki trag i pronalaze ga više od 20 dana kasnije u šumi u Grockoj. Prvi rezultati pokazuju da nije bilo nasilne smrti, a mi smo svi zatečeni jer je on bio jedan dobrodušan i mio momak".

Ovako su gotovo jednoglasno za "Blic" ispričali rođak i prijatelj Nikole Lekovskog (37) zvanog Kolja, koji se krajem februara iz Bora preselio u Beograd kako bi završio obaveze na fakultetu.

Potraga za njim počela je 20. februara, kada je njegov brat shvatio da se ne javlja na telefon. Tako zabrinut otišao je do iznajmljenog stana u kom je Lekovski živeo na Avalskom putu. Tamo je zatekao neobičnu scenu - njegov kompjuter je bio upaljen, a na stolu je bio i mobilni telefon. Zabrinuta porodica je odmah započela potragu ali, nažalost, bezuspešnu.

Lekovskog je u šumi u okolini Grocke pronašao čovek koji je čuvao ovce, a kako je njegov rođak objasnio za "Blic", na njegovom telu nije bilo vidljivih tragova nasilja.

- Prve informacije su da na njegovom telu nema tragova nasilja, a koliko sam čuo, isključili su mogućnost da je umro od srčanog ili moždanog udara. Rekli su i da je njegovo telo tu tek nekoliko dana, tako da je i dalje misterija gde je bio sve ovo vreme, od 20. februara - priča neutešni rođak.

Telo nesrećnog mladića je pronađeno u šumi Foto-ilustracija: Pixabay

Ono što misterizni nestanak čini još čudnijim jeste da je pronađen u šumi na oko 300 metara od puta. Kod sebe je imao dokumenta, pare i sat i nikome nije jasno šta je radio na tom potezu, budući da ne živi u blizini.

- Imao je običaj da često odlazi u Beograd zbog obaveza na Fakultetu organizacionih nauka. Bio je pri kraju i trebalo je da ga uskoro završi. Stan u kom je boravio iznajmljivao je i ranije. Koliko znam nije upadao ni u kakve probleme, nikada nije bio problematičan lik. Bio je izuzetno inteligentan i veliki zaljubljenik u kompjutere - priča njegov rođak i dodaje da je od malih nogu bio poseban dečak, iako ćutljiv uvek raspoložen za druženje.

Da je Lekovski bio poštovan u društvu, potvrdio je i njegov prijatelj iz Bora, rekavši da je bio jedan od onih nenametljivih, bezopasnih i uvek nasmejanih likova.

- Što bi se reklo, on je jedan od onih koji imaju fore sa stilom, jer je bio stvarno pametan dečko i pre svega dobar drug. Garantujem da ne bi mrava zgazio, jer je bio duša od čoveka. Zvali smo ga Doktor ili Doca, jer je bio kao naučnik sa nekog univerziteta - priča prijatelj.

O tome kako je i zašto umro, kaže, ne može ni da pretpostavi, upravo zbog te njegove dobrote.

Porodica i prijatelji se nadaju da će dobiti odgovore nakon obdukcije Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Profimedia/Sciencephoto RM

- Nije fer da jedan tako bezopasan i mio mladić nestane. Ne znam što se to desilo, kako, najmanje sam to od njega očekivao. Svi smo u šoku još uvek, čekamo da vidimo šta će se utvrditi - priča prijatelj iz Bora.

Prema rečima njegovih poznanika i prijatelja, Kolja nije imao problema sa alkoholom i nije bio incidentna ličnost. Koliko znaju, nije uzimao narkotike, ali o tome šta se dešavalo u Beogradu poslednjih dana njegovog života, niko ne zna. Velika je nepoznanica gde je boravio dok ga je ceo Beograd tražio.

- Potrebno je da se urade još neki nalazi obdukcije i rekli su nam da rezultate možemo da očekujemo tek za mesec, mesec i po dana. Nadam se da će nam to makar nešto razjasniti - zaključuje rođak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    17. mart 2019 | 10:50

    Otišao čovek da prošeta u šumarak i pao preminuo šta je tu čudno danas mladi padaju kao kruške bacali su na nas svašta za vreme bombardovanja nezdrava hrana zatrovana, zatrovan vazduh, stresa koliko hoceš, očajan standard i jbg šta više da pričam. Saučešće njegovoj porodici neka počiva u miru Nikola.

  • Neko iz mase

    17. mart 2019 | 11:13

    Prepametan student od 37 godina????

  • Cajko

    17. mart 2019 | 18:45

    Ubili ga njegovi jer nije htio da uci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA