≫ 

Direktor policije: Raspisana plava poternica za Malčanskim berberinom

Rebić je za TV Prva kazao da su tokom noći uključeni svi tehnički resursi, kao što su dronovi i termovizijske kamere

  • 49
Vladimir Rebić, Malča Foto: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da potraga za nestalom devojčicom Monikom Karimanović (12) traje 24 sata bez prestanka.

Rebić je za TV Prva kazao da su tokom noći uključeni svi tehnički resursi, kao što su dronovi i termovizijske kamere.

Najavio je da se danas očekuje da se timu za potragu devojčice priključe i pripadnici Vojske Srbije i podsetio da su se u subotu timu koji danima pretražuje područja oko Knjaževca priključili i članovi Bezbednosno informativne agencije.

- Na osnovu svih tragova mi znamo da je to uradio Jovanović Ninoslav - naveo je Rebić.

Put na kom je nestala Monika Karimanović, Niš Foto: Telegraf/D.K., Facebook/Aleksandra Caka

On je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena, ali i zato što se Jovanović očigledno dobro pripremio za izvršenje ovog dela i obezbedio skloništa u kojima će boraviti sa žrtvom.

- Oko dva meseca pre nestanka Monike, Jovanović je viđen na tom području. Videli su ga i njeni roditelji na izvesnoj udaljenosti od kuće, ali nisu sa njim imali kontakt, kao i meštani knjaževačke opštine - rekao je Rebić.

Za Jovanovićem raspisana plava međunarodna poternica

On je istakao da je policija 95 odsto sigurna da otmičar nije sa žrtvom prešao državnu granicu i rekao da je za njim ipak raspisana plava međunarodna poternica.

Dodao je da se uspešno skrivanje višestrukog silovatelja može objasniti i činjenicom da u predelu Knjaževca i celom potezu od Niša prema Zaječaru i Pirotu, ima mnogo napuštenih sela i da u 90 odsto kuća niko ne boravi, a za skrivanje su pogodna i groblja.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Foto: MUP

Policija, prema njegovim rečima, svaki objekat obilazi više puta, za slučaj da otmičar menja mesta boravka.

Rebić je zahvalio lovačkim udruženjima i izviđačima koji kao vodiči učestvuju u potrazi, ali i građanima na dobronamernim informacijama, ističući da policija proverava svaku dobijenu informaciju.

- Mi ne gubimo nadu, verujemo da je živa i da ćemo je pre ili kasnije naći - zaključio je Rabić.

VIDEO: Policijska potera u okolini Knjaževca ne jenjava

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    29. decembar 2019 | 10:15

    Lazna diploma..afera Krušik... droga blizu centra Beograda...ubijena pevacica usred bela dana...nema deteta 10 dana...itd itd...alo,ministre,jel si još tu???

  • Ovako i nikako drugacije

    29. decembar 2019 | 13:24

    Kasnite rodjaci i to debelo!Hocete Amber sistem!?Nismo kao drustvo zreli, a vi jos manje!Nego da se ulozi u NADZORNE KAMERE po svim vukojebinama,ulicama,sokacima,uličicama,selima,zaseocima i to ikognito da se uradi da niko ne zna da su postavljene.Druga stvar,reforma i cesljanje sudija i tuzilaca mora se sprovesto pod hitno!Od njih sve krece zbog raznih veza i vezica!

  • zeljko

    29. decembar 2019 | 11:53

    godinama slusam i gledam vodece ljude kako hvale nasu policiju,a onda se pojavi neki berberin monstrum i sve pada u vodu,pa gospodo,sta bi bilo kada bi usli teroristi u srbiju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA