≫ 

Ubio je sina (4) i bivšu ženu u Rakovici: Sad je njegov otac tužio 16 socijalnih radnika

Prijava je podneta "zbog eventualno izvršenog krivičnog dela nesavestan rad u službi"

  • 10

Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom krivične prijave Živka Nikolića protiv 16 zaposlenih u odeljenju u Rakovici, gde je njegov sin, pokojni Marko Nikolić, pre dve i po godine ubio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila i bivšu suprugu Maju Ðorđević.

Prijava je podneta "zbog eventualno izvršenog krivičnog dela nesavestan rad u službi", piše "Politika".

List navodi, pozivajući se na svoja saznanja, da je Centru za socijalni rad naloženo da obavesti tužilaštvo o odlukama i radu zaposlenih u predmetu koji se vodio u postupku poverevavanja deteta.

Marko Nikolić je pored ubistva žene i deteta, bio okrivljen i za pokušaj ubistva dvoje radnika Centra za socijalni rad u Rakovici, a pet meseci posle zločina izvršio je samoubistvo u zatvoru.

Danas njegovi roditelji žele da javnost bude upoznata sa okolnostima koje su prethodile tragediji i da ukažu na nesavestan rad institucija, rečeno je za "Politiku" u kancelariji advokata Borivoja Borovića koji zastupa Živka Nikolića.

Video: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi Zemun

    13. januar 2020 | 11:20

    Zarad drugih mogućih situacija ovog tužnog sadržaja,jako je bitno preispitati rad socijalnih službi. Iz ličnog iskustva kažem da rad istih službi nije ni blizu onoga što bi trebalo da bude. Tako da ovaj postupak,tužba, može doprineti rešavanju drugi situacija.

  • NikolaKBgd

    13. januar 2020 | 10:19

    Tacno je da je Centar za soc rad zlo... Moja porodica je imala problem sa ludim dedom i senilnom babom, sad vec pokojnima. Deda nam nije dao da babu stavimo u dom, retko nas je pustao i da udjemo, babi nije davao terapiju pa ga je tukla itd... U stanu je bio cirkus i opsti smrad...I moja majka i ujak i komsiluk su prijavljivali sve i centru i policiji koji nisu uradili nista. Umrla je baba dva meseca posle i deda... Ali najveci crnjak je bio 2 dana posto smo dedi dali 40 dana, kad su pozvali majku iz centra i pitali je sta je uradila s babom i dedom...

  • viola

    13. januar 2020 | 09:57

    Tesko onome koga socijalno uzme pod zastitu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA