≫ 

Detalji zlostavljanja devojčice u Jagodini: Prosvetar ranije radio sa decom sa posebnim potrebama

U policiji nije priznao krivicu, tvrdio je da je devojlica "dva-tri puta dolazila kod njega samo da bi videla mačiće" i da je nije ni pipnuo za to vreme

  • 2
Dete, tuga, razdvajanje, usvajanje, roditelji, majka, devojčica

Foto: Shutterstock

Penzioner B. S. (67) iz Novog Sada uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 11-godišnju devojčicu ometenu u razvoju, u svojoj garaži u Jagodini.

On je namamio nesrećnu devojčicu pričom da će joj pokazati mačiće, a zatim nasrnuo na nju, pokušavajući da je siluje, piše Informer. Uspaničeno dete je, srećom, uspelo da se otrgne od pedofila i da pobegne, a B. S. je ubrzo priveden.

Izvor iz istrage kaže da je muškarcu određeno zadržavanje do 48 sati i da se tereti za nedozvoljene polne radnje. Da sve bude još strašnije, osumnjičeni je bivši prosvetni radnik i obučen je za rad sa decom sa posebnim potrebama.

- On je iz Novog Sada, ali ima kuću u Jagodini i često tu dolazi. Pretpostavlja se da ju je uočio dok se igrala ispred ulaza i čekala roditelje. Ponudio joj je da joj pokaže mačiće u svojoj garaži i tako ju je prevario da pođe sa njim. Zatim je zatvorio vrata i počeo da je pipka po intimnim delovima tela - kaže sagovornik.

Roditelji devojčice su u međuvremenu izašli iz stana i počeli da traže ćerku i da je dozivaju.

- Nisu mogli da veruju da je nestala za nekoliko minuta, koliko je ostala sama napolju. U potragu su se uključile i komšije, a zatim i policija. Devojčica je doživela u garaži maltretiranje, posebno zbog njenog teškog psihičkog stanja, ali je ipak nekako uspela da se istrgne iz zagrljaja predatora i da pobegne.

Prilikom hapšenja, policajci su uvideli da je muškarac pijan, a alko-test test je pokazao da je imao 1,4 promila alkohola u krvi. U međuvremenu, zlostavljana devojčica je saslušana u prisustvu advokata i pedagoga Gradskog centra za socijalni rad, gde je opisala šta joj je muškarac radio u garaži.

Prema navodima zastupnika roditelja devojčice, osumnjičeni nije priznao krivicu, već je tvrdio da je ona "dva-tri puta dolazila kod njega samo da bi videla mačiće" i da je nije ni pipnuo za to vreme.

- S obzirom na to da je B. S. radio u prosveti 40 godina, a poslednjih desetak sa decom sa posebnim potrebama, morao je da zna kako treba da se ophodi prema devojčici - istakao je zastupnik.

Video: Ispovest majke zlostavljane devojčice: Zapaliću ga, imao je alkohol u krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    24. oktobar 2020 | 17:18

    Pitanje je sad koliko je on takvih devojčica zlostavljao u svojoj karijeri kao prosvetni radnik ...........mi i ne znamo kakvi sve ljudi žive u našoj bližoj okolini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA