≫ 

Prijateljica ubijene Milene: Gladovala je i traktorom dolazila na posao, a za drugog bi sve učinila

Milena Prokić (44) ubio je u utorak poslepodne njen bivši suprug Saša koji je, čim je pucao u nju, digao ruku i na sebe

  • 13

Vest da je Milena Prokić (44) iz aleksinačkog sela Gornja Peščanica stradala od ruke svog bivšeg supruga Saše (51) pogodila je i njene koleginice iz fabrike "Gramer" koje o njoj imaju samo reči hvale. Jelena Ružić, koja je Milenu poznavala više od 12 godina ne može da krije suze dok o njoj govori, ističući da je bila vredna osoba koja se mučila i žrtvovala za svoju porodicu.

- Dugo se mučila da bi iškolovala ćerke, posebno težak period imala je 2017. godine kada se suočila sa bolešću jedne od njih. Dala je sve od sebe da bi joj pomogla u toj situaciji, neprestano je bila uz nju, prolazila je sve njene teškoće sa njom. Bila je brižna majka, a zatim i požrtvovana baka njenom detetu - opisuje Jelena žrtvu femicida.

Ilustrujući tvrdnju da je Milena bila spremna na velike žrtve za svoju porodicu, Jelena plačući priča da je bilo situacija kada je na posao dolazila gladna.

- Ponekad bi do firme došla traktorom, krila ga je, nije pričala o tome. Nekada nije imala ni da jede, dok su druge kolege obrokovale. Nije želela da se za to zna, jednom mi se poverila a ja sam čuvala tu njenu tajnu. Nije prihvatala tuđu pomoć ali je zato pomagala svima, dala bi poslednji dinar svakome, nije propuštala da bilo kome nešto učini u životu. Ne preterujem kada kažem da joj se nije imalo šta zameriti, to mogu da potvrde sve naše koleginice - priča prijateljica ubijene žene.

Kaže da nema saznanja o eventualnom nasilju koje je Milena trpela u braku jer, kako naglašava, zbog bolesti svog deteta nije odlazila na posao, pa se sa njom nije videla nekoliko meseci.

- Poslednji put sam se sa njom srela u gradu, bila je sa suprugom i unukicom. Smejali su mi se i delovali srećno. Njega lično ne poznajem, ali iz njene priče sam čula da je voleo svoju decu. Šta se nakon toga desilo, zaista ne znam - kaže Jelena.

Bila zlostavljana

Međutim, Milenine koleginice koje su bile uz nju nakon što se u septembru razvela od supruga, tvrde da je bila zlostavljana.

- On je nju stalno pratio i čekao ispred firme, viđale su ga žene. Borila se za porodicu, radila skoro sve sama, čuvala stoku, radila poljoprivredu a kada se Saša povredio, tražila je pomoć od firme i njega gledala. Po njenoj priči, on je maltretirao i terao iz kuće. Ona je bila dobra žena, čuvala svoje bolesno dete a kasnije i unuče. Na poslu je radila kao crnac samo da bi imala za porodicu. Ali žena je uvek kriva, jer joj je verovatno sve došlo preko glave – navodi jedna od Mileninih koleginica s posla.

Sasa Prokic, Aleksinac, ubica, ubistvo, samoubistvo Saša Prokić, Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Saša je ženu u utorak presreo na ulici u centru Aleksinca i pucao u nju iz očevog pištolja a zatim jedan hitac ispalio sebi u slepoočnicu. Milena je podlegla povredama na licu mesta dok je ubica preminuo na putu do niške bolnice.

Prema navodima nadležnih organa, u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36.

Video: Otac ubijene žene u Aleksincu skrhan od bola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sociolog

    17. decembar 2020 | 08:55

    Milena "nije" trpela nasilje u braku osim psihickog (koje se neverovatno zanemaruje) i "povremeno" batine, "tako se valja", da se zena drzi pod kontrolom. Cesto gledam na TV-u ljude sa sela kada opisuju svoj brak, zenu...kazu: " dobra je, slusa me..." Neverovatno, 21-vi vek. U Srbiji je zena vlasnistvo muza, ne sme da misli, ne sme da protivureci, ne sme da se brani od batina...Ako se drzne da ode, da se razvede, kraj. Posle kazu da devojke nece da se udaju, za koga da se udaju? Za alkoholicare, psihicke bolesnike, kockare, neradnike...?? A ovi sto podrzavaju batine, ubistva zena... Proveriti ih.

  • .

    17. decembar 2020 | 09:14

    Ljudi koji su znali da je maltretirana i nisu joj pomogli danas imaju samo reci hvale...?Svi ostali ce se prepoznati,jer kao drustvo jos nemamo pameti za pomoc drugom licu....!Laka zemlja neduznoj zeni...

  • yjyjs

    17. decembar 2020 | 10:17

    Postajemo lagano kao indija,pakistan, i arapi sto se prava zena tice. Trebalo bi uvesti kazne kao u severnoj koreji 'bes mi sve! Ako nesto ovako debelo zgresis, i jos se ubijes, roditelji neka ti idu u zatvor! Oni su te vaspitali, i odgojili ovakvog! Ja da svoju zenu udarim ili sta god, ja se pred majkom vise ne bih smeo pojaviti od sramote.... manji mi je problem zakon, nego sta cu majci reci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA