≫ 

Bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu pušten iz pritvora zbog 51 smrti posle osam i po meseci

Milan S. je uhapšen sredinom aprila prošle godine, on je negirao delo koje mu se stavlja na teret

  • 7
M.S. (47) Direktor Gerontološkog centra u Nišu, Gerontoloski centar Nis, Foto: Telegraf/D.K.

Bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. koji se tereti da nije preduzeo mere za suzbijanje epidemije Kovida 19 u ovoj ustanovi, zbog čega je preminuo 51 korisnik, pušten je na slobodu nakon osam i po meseci pritvora. 

- Rešenjem Apelacionog suda u Nišu od 31. decembra preinačeno je rešenje Višeg suda u Nišu i ukinut pritvor protiv okrivljenog Milana S. i određeno da se odmah pustiti na slobodu – saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

Viši sud je 28. decembra Milanu S. produžio pritvor za još 30 dana zbog uznemirenja javnosti i zaprećene kazne za delo koje mu se stavlja na teret, ali se njegov branilac žalio na ovu odluku pa je Apelacioni sud preinačio.

On je uhapšen sredinom aprila prošle godine a na teret mu se stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.

Usled njegovog nepostupanja u niškom Gerontološkom centru zaražen je 135 korisnik i četvoro zaposlenih.

Više javno tužilaštvo u oktobru je protiv Milana S. podiglo optužnicu ali je Viši sud vratio i naložio dopunu istrage.

On je negirao delo koje mu se stavlja na teret. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. januar 2021 | 12:43

    Ipade da ih je licno inficirao. Covek nije kriv nista. Moralnu odgovornost ima. Po meni vecu odgovornost tu imaju negovatelji i zdravstveni radnici. Oni su trebali da primete i odreaguju. Direktorov posao nije da obilazi i proverava zdravlje korisnika centra.

  • Pravda

    4. januar 2021 | 12:47

    Na ovom će se slomiti kola, kriv je delimično. Šta će da bude sa ostalih par hiljada, hara virus po domovima za stare, ometene u razvoju...

  • Qwer

    4. januar 2021 | 14:35

    Čovek nije kriv. Nevin je ležao u pritvoru. Koronu je mogao da unese bilo ko. Zašto toga nisu pronašli? Normalno je da čovek negira krivicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA