Drakula negirao da je u policijskoj uniformi presreo osobu koja je Jovici Vukotiću nosila ručak u pritvor

Navodno je, sa drugim osumnjičenima, tražio da pregleda Vukotićev paket

  • 0
Jovica Jovan Vukotić Foto: Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas su na početku suđenja Marko Drakula i druga trojica optuženih negirala krivična dela za koja se terete, a to su nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovane policijske opreme koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

Drakula je takođe negirao da je napao policajca prilikom hapšenja, a na kraju današnjeg suđenja sud je odbio da ukine pritvor svoj četvorici optuženih u kojem su već 26 meseci.

Oni su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019.

Međutim, Viši sud u Beogradu je krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje.

Pošto je ova optužba odbijena, njima se sudi za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Pored Drakule, koji je sve negirao, odbranu su danas izneli i optuženi Marjan Dimitrijevski, Nikola Jovanović i Nemanja Milutinović.

Marjan Dimitrijevski ispričao je sudu da oružje koje je pronađeno u autu kod njega nije pravo i da ne može da ispaljuje bojevu municiju, tvrdeći da ga je kupio na buvljoj pijaci u Pančevu.

Isto je rekao i za lažnu policijsku opremu, navodeći da je imao u planu da smini spot za youtube jer se od toga lepo zarađuje. Naveo je takođe da je voleo da gleda emisiju Mašana Lekića.

I Nemanja Milutinović je negirao krivična dela, a sva trojica su rekla da se uopšte ne poznaju optuženog Nikolu Jovanovića.

Jovanović se žalio sudu da je on jedinstven slučaj u Evropi koji je 26 meseci u pritvoru zbog gasnog pištolja koji se koristi na konjskim trkama.

Na kraju suđenja njihovi advokati su tražili od suda da im ukine pritvor, ali je sud to odbio.

Sledeće suđenje je zakazano za 10. februar.

Prema, sada već delimično potvrđenoj optužnici, okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.

Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi.

On se pominjao u medijima kao "visoko rangirani pripadnik ''škaljarskog klana''”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA