≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo šta će dalje biti sa majkom dečaka osumnjičenog za masovno ubistvo u "Ribnikaru"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca

  • 0
OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Nikola Tomić, Telegraf

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke dečaka osumnjičenog da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

Više javno tuzilastvo Foto: Više javno tuzilastvo

- Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - navodi se u saopštenju VJT.

Podsetimo, M. K. i V. K. otac i majka dečaka K. K. (13) prvi put su se juče javno oglasili.

"Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.

Večno u tuzi, Porodica Kecmanović".

Podsetimo, majka je saslušana pre dva dana u Policijskoj upravi Beograd, a pričala je satima.

Bila je u pratnji svog advokata Irine Borović.


Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Podsetimo, na veštačenju je 7 dokaza, a šta je nađeno u telefonu dečaka pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: "Bežite, deco"! Kako je maloletni K. K. u samo nekoliko minuta zavio Srbiju u crno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA