≫ 

Mama mi je mnogo bolesna, zbog nje ne smem da klonem: Vuk (33) se kao lav bori da opet stane na noge

Neko ko je do juče trčao, kasnio, jurio, sada više ne može ni da zakorači

  • 6
Vuk Huljić Foto: Privatna arhiva

Kada smo večeras pozvali Vuka Huljića (33) da ga pitamo ima li lepih vesti, rekao nam je da se upravo vraća sa šetališta 25. maj. Vuk, koji je nepokretan već četiri godine, svaku priliku koristi da, koliko može, održava svoje mišiće, bude na vazduhu i ne klone. A to je jedna nezamislivo teška borba.

U stvari, zatvorite oči na trenutak i probajte da zamislite aktivan život pun sporta i druženja koji se odjednom svede na invalidska kolica. Neko ko je do juče trčao, kasnio, jurio, sada više ne može ni da zakorači. Upravo to se desilo Vuku kada je 2017. godine odlaskom na posao pao sa visine od 3,6 metara. Prilikom pada povredio je kičmu, slomio je pršljen TH 12 i L1 i prignječio kičmenu moždinu.

Vuk je odmah krenuo da vežba i bori se, ali okolnosti su bile sve nemilosrdnije. Prvo je zbog bakterije klostridije bio u izolaciji i pod jakim lekovima. Kada se konačno opravio, pukao mu je tromb u desnoj nozi koji je otišao na pluća i doveo do masivne embolije. Dali su mu 20 odsto šanse da preživi. I uspeo je.

"Optimizam je moj pokretač"

Međutim, njegovi kukovi su u međuvremenu okoštali, pa sada, pre operacije u Tajlandu za koju skuplja novac, mora i to da reši. 

Kako uspeva da uvek bude vedar i optimističan, pitali smo ga s divljenjem.

- Moram. O meni brinu majka i otac, a mama je mnogo bolesna, i zbog nje moram uvek da budem pozitivan. Optimizam je moj pokretač. Skoro da mogu da vidim sebe kako ponovo stajem na noge i pravim korak. I društvo kad me vidi na ulici, ne može da veruje koliko sam dobro raspoložen i pun volje - priča nam ovaj hrabri mladić.

Čak je nabavio transporter, jer zgrada nema lift, i sada pomoću njega silazi i penje se do svog stana. Posle svega je, kaže, postao i dosta emotivniji.

- I pre nesreće sam pomagao ljudima u kolicima, sklonio bi im neku prepreku na putu ili ih pitao da li im treba pomoć. Ali sada istinski saosećam sa njima, sada znam kako je to - kaže Vuk.

Za operaciju u Tajlandu i pomagala koja su Vuku neophodna, potrebno je velikih 130.000 evra. Ne mogu sam, potrebni ste mi, zato vas molim da mi pomognete. Pošaljite 631 na 3030, postavite neku licitaciju za mene, uplatite na račun ukoliko ste u mogućnosti, bilo šta. Vaše malo meni znači mnogo, zato Vas još jednom molim, imam samo 33 godine i šansu za normalan život - stoji u objavi na FB stranci Licitiraj za život.

Pomozimo Vuku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 631 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human631 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537834-72

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002877.3

IBAN: RS35160005400002877311

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Andrea Mudrić je 6 godina provela u kolicima: Posle operacije uspela je da ustane iz njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolega

    9. septembar 2021 | 07:19

    Drzi se druze 🙌 zelim ti da stanes na noge da prosetas kao ponosni stric ulicom Da ljudi znaju koliko si dobar i fin sve bi bilo drugacine sad bi smo igrali basket

  • Sneza

    9. septembar 2021 | 07:32

    Ajmo dobri ljudi, znamo sta treba...sve zavisi od nas. Vuk je nas, svi po malo i pobedicemo !

  • Jasna

    9. septembar 2021 | 08:55

    Svi mozemo bar po 1sms....pomozimo ovom mladom coveku da stane na svoje noge....zivot je pred njim....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA