POZNATI TUGUJU ZA MENDELOM: Nelson je bio veliki čovek!

Mnoge poznate ličnosti širom sveta uputili su poslednji pozdrav nekadašnjem predsedniku Južnoafričke republike, koji je preminuo u 95. godini života

  • 3

Vest broj jedan u svetu jeste informacija da je preminuo legedarni Nelson Mendela.

Za čuvenim političarem, koji je ostao upamćen kao veliki borac protiv institucionalnog rasizma, siromaštva i nejednakosti, tuguje cela planeta a poslednji pozdrav bivšem predsedniku Južnoafričke republike uputile se brojne poznate ličnosti.

- Uvek se čini stvar nemoguća sve dok se ne uradi - citirala je Mendelu Dženifer Lopez na Tviteru uz konstataciju da je on bio čovek koji je promenio svet svojim delovanjem.

- Danas je svet izgubio jednog od svoji najboljih lidera. Počivaj u miru Mendela... - napisala Eva Longorija.

- Nikada nisam upoznao bolju osobu od Nelsona Mendele. Moje saučešće njegovoj porodici i državi - napisao je glumac Semjel L. Džekson.

- Počivaj u miru Nelsone Mendela, bio si uzor svetu. Moje naiskrenije saučešće njegovoj porodici i prijateljima - oglasio se španski teniser Rafael Nadal.

- Jedan od najvećih ljudi koji je živeo ikada. Legenda. Mi nikada nećemo zaboraviti stvari koji nas je naučio ovaj čovek... Hvala ti Mendela - napisala je Rijana, koja je umesto svog avatara na Tviter profilu postavila fotografiju Nelsona Mendele.

- On živi u nama večno. Nikada nećemo zaboraviti. Nelson Mendela, 95 godina na ovoj zemlji. Ti si stvorio slobodu za večnost - tvitnula je manekenka Tajra Benks.

- Nelson Mendela je bio otelovljenje discipline, hrabrosti, ljubavi i opraštanja. "Nema budućnosti bez opraštanja" - Nelson Mandela - napisao je nekadašnji svetski bokserski šampiom Majk Tajson.

Arnold Švarceneger je na svom sajtu istakao da nikad neće zaboraviti vreme koje je proveo sa Nelsonom Mendelom i da ga smatra jednim od svojih heroja.

Žaljene zbog smrti Mendele iskazali su i ostale poznate osobe kao što su Alisa Milano, Boris Beker, Miranda Ker, Sindi Kraford, Pitbul, Paris Hilton, Alesandra Ambrosio, Lindzi Lohan, Ijan Mekelen, Keli Roland, Riki Martin, Olivija Mun, Sofija Vergara, Vilijam Šatner i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA