Blagoja (85) nije mogao bez svoje Slobodanke (75) koja je završila u staračkom domu: Rešio je da joj se pridruži i spremio iznenađenje života (FOTO)

- Slobodanka je bolesna i mora ovde da živi pod stalnom negom lekara zaposlenih u domu. Ja nisam za ovde. Iako se fizički i psihički osećam odlično, odlučio sam da nastavim život u društvu svoje voljene supruge, pa sam i ja pre nekoliko godina došao u dom - počinje svoju priču Blagoja Smilkov

  • 4

Blagoja Smilkov ( 85 ) iz Skoplja, čija je supruga Slobodanka ( 75 ) zbog bolesti i neophodne stalne lekarske nege morala da nastavak života provede u staračkom domu, nije mogao da izdrži bez svoje drage, pa je i on odlučio da joj se pridruži. U staračkom domu joj je proredio i predivno iznenađenje.

Zaljubljeni deka (93) pobegao iz staračkog doma! Pravo na ljubavni sastanak!

Nakon 40 godina skladnog građanskog braka, pred dvojicom sveštenika i kumom, dr Blagojem Stevanovskim, psihijatrom u staračkom domu, ponovo je zaprosio svoju voljenu Slobodanku i bračnu zajednicu ovekovečio pred Bogom.

- Slobodanka je bolesna i mora ovde da živi pod stalnom negom lekara zaposlenih u domu. Ja nisam za ovde. Iako se fizički i psihički osećam odlično, odlučio sam da nastavim život u društvu svoje voljene supruge, pa sam i ja pre nekoliko godina došao u dom - počinje svoju priču Blagoja Smilkov za skopski list Sloboden Pečat.

Njihov građanski brak traje više od 40 godina. Svoju ljubav nisu uspeli da „overe“ i u crkvi jer su tada i vremena bila drugačija.

- Radio sam u velikoj kompaniji i često putovao. Skoro svakog meseca sam išao na službeni put u Zagreb, Niš, Novi Sad... Uprkos tome, brak sa Slobodankom, sa kojom imam sina, odlično je funkcionisao, ali nikada nismo razmišljali da našu bračnu zajednicu ovekovečimo u crkvi. Sada, kada smo ostareli, shvatili smo da smo učinili grešku - kaže Blagoje.

Foto: Martin Bogatinovski/Sloboden Pecat

Iako je odlučio da do kraja života, u staračkom domu provede sa svojom dragom, možda se nikada ne bi ni odlučio da njihov brak „overe“ i pred Bogom da ga nisu počeli da muče i proganjaju čudni snovi.

- Dva meseca nisam mogao mirno da spavam. Skoro svako veče, čim bih pokušao da zaspim, pred očima bi mi se pojavljivala jedna te ista sredovečna žena u beloj haljini koja mi je stalno ponavljala da ja i Slobodanka moramo da stupimo u brak i pred Bogom. U početku sam te snove ili vizije ignorisao, nikome ne govoreći o tome, ali poslednji put je bio presudan. U snu mi se ponovo javila ista žena i rekla mi da se moramo venčati do 15. avgusta ove godine. U suprotnom, rekla mi je da ću izgubiti svoju suprugu i da će se mojoj porodici desiti loše stvari. Tada sam odlučio da poslušam njene reči. Odmah sam pozvao sina i ispričao mu šta sam sanjao. On mi je predložio da venčanje napravimo ovde, u staračkom domu - kaže Blagoja.

To se, pred dvojicom sveštenika, i desilo, a kum, koji je prstenovao mladence bio je doktor Blagoja Stevanovski, psihijatar u staračkom domu „Geromedikal Feniks“.

Foto: Martin Bogatinovski/Sloboden Pecat

- Zaista sam presrećan što sam postao deo životne priče Blagoja i Slobodanke. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio kumstvo i mladencima želim da još dugo pletu svoju romantičnu bajku - rekao je doktor Stevanovski.

Veleći da sunce ljubavi podjednako sve greje, iskrene čestitke mladencima uputila je i menadžerka doma „Geromedikal Feniks“, Valburga Bateva – Nikolovska.

- Čast nam je i veliko zadovoljstvo što je upravo naš dom za stara lica bio mesto gde su se Blagoja i Slobodanka obaćeli pred Bogom. Ovo predstavlja još jedan dokaz da ljubav ne poznaje godine i da za nju ne važi starost. Neka su večni i zauvek zaljubljeni, rekla je Valburga Bateva – Nikolovska.

Daljinac baner

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA