• 7

Srbin koji je ubio Makedonca nije se pojavio na suđenju: Pre dve nedelje se slikao u centru Skoplja i napisao da se oseća fantastično (FOTO)

Bojan je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga tuče rukama i nogama dok je ovaj nepomično ležao na zemlji

  • 7

Iako je uredno bio obavešten, Bojan Ugrenović (30) iz Kraljeva, optužen za ubistvo Dimitra Matlioskog (27) iz Ohrida, nije se danas, na ponovljenom suđenju pojavio u Osnovnom sudu u Ohridu.

Obrt na suđenju za krvavo novogodišnje jutro na Ohridu: Srbin koji je ubio Makedonca ne oseća se krivim (FOTO)

U sudnicu je došao samo njegov advokat Donče Nakov, a zbog odustva optuženog Ugrenovića, predsedavajuća sudskog veća, sudijka Vesna Kičec je nastavak glavne rasprave prezakazala za 26. septembar, kada će se ispitivati svedoci tužilaštva.

Osnovni sud u Ohridu je 27. jula ove godine ukinuo pritvor Ugrenoviću i pustio ga na slobodu saglasno zakonu o krivičnom postupku, u kome stoji da pritvor može da traje jednu godinu ako je kazna zatvora najmanje 5 godina. Njemu je tada oduzet pasoš, zabranjeno mu je da napušta Makedoniju i naloženo mu je da se redovno javlja nadležnom organu.

Foto: fokus.mk

S obzirom da se danas nije pojavio u Ohridu, Krivično veće Osnovnog suda mu je izreklo i meru opreza, kao i zabranu napuštanja privremenog boravišta, hotela "Ambasador" u Skoplju. Sudija Kičec je naredila da na nastavak glavne rasprave, 26. septembara, optuženi bude stražarno doveden.

Pre nepune dve sedmice, Ugrenović je na Fejsbuku postavio svoju fotografiju ispred spomenika u centru Skoplja, uz koju je napisao da se oseća fantastično.

Bojan Ugrenović je optužen da je 1. januara 2016. godine na smrt pretukao mladog Dimitra Matlioskog iz Ohrida. On je tada sa prijateljima iz Srbije, Mihajlom Pantovićem (26) i G. P. (25) u Ohridu nameravao da dočeka Novu 2016. godinu. U novogodišnjoj noći, Bojan je napao Dimitra Matiloskog ispred kafića hotela "Tabana", gde je odseo sa dvojicom prijatelja.

Foto: Facebook/Bojan Ugrenovic

Do sukoba je došlo prvo u lokalu, a kada je izgledalo da se situacija smirila, Bojan je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga tuče rukama i nogama dok je ovaj nepomično ležao na zemlji. Matiloski je od teških povreda preminuo u bolnici.

Nakon tuče, Ugrenović se vratio u hotel, gde su ga dočekala dvojica prijatelja. Da bi prikrili delo, oni su ga najpre smestili u sobu svojih prijateljica u istom objektu, a kasnije su ga, kad su se uverili da je to bezbedno, vratili u njegovu sobu. Policija je u pomenutoj sobi pronašla krvavu odeću ubice.

Na prvom ročištu, u decembru prošle godine, kada je bio osuđen na 16 godina zatvora, Bojan Ugrenović je u potpunosti priznao krivicu, izrazio žaljenje i kajanje za počinjeno delo. Međutim, sedam meseci kasnije, 25. jula ove godine, na ponovljenom suđenju u Osnovnom sudu u Ohridu, on je rekao da se ni malo ne oseća krivim.

Printskrin: Youtube/Kanal 5

Nakon žalbe njegovog advokata, Apelacioni sud u Bitolju je ukinuo odluku Osnovnog suda iz Ohrida, koji je Ugrenovića osudio na 16 godina zatvora, i predmet vratio Osnovnom sudu u Ohridu na ponovno suđenje.

Zbog toga što se danas nije pojavio u sudu, nastavak suđenja Ugrenoviću će se održati 26. septembra, kada će u Ohrid biti stražarno doveden.

(D.J.)

Daljinac

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    Ma ko zna nadrogirana stoka pa i nije znao da prestane da bije... Psihopatski

  • zoran

    ovakvoj faci nista manje od 40

  • Tiki

    Zasto je ovaj sadista i krvnik na slobodi?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima