≫ 

Još jedan jezivi čin mučenja životinja: Tinejdžeri aktivirali petarde u ustima dva ulična psa u Skoplju (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

- Nasilje nad životinjama je indikator devijantnog i bolesnog društva - ističu iz Anima Mundi i dodaju da je Makedoniji hitno potrebna policija za životinje

  • 21

Makedonska javnost je zgranuta nad užasnim postupkom tinejžera u skopskom naselju Autokomanda, koji su se pre nekoliko dana na jezivo brutalan način "poigrali" sa dva mirna ulična psa.

UŽAS U TIVTU! Vezali živog psa i bacili ga kao mamac za hobotnice u more (FOTO)

"Nestašni" dečaci su psima stavili petarde u usta i – aktivirali ih. Pas, kome su stavili petardu u usta, a njuškicu vezali lepljivom trakom, umro je u užasnim bolovima, a drugi, sa raznetom njuškicom, uspeo je da pobegne. Njega je, kako leži u jednom žbunu sa povređenom njuškicom slikao žitelj naselja i fotografiju postavio na svom Fejsbuku uz molbu svima da pomognu i pronađu povređenu kucu, koja je u međuvremenu pobegla.

Foto: Facebook/Anima Mundi

Istog trenutka se aktivirala Fejsbuk zajednica, organizacije i udruženja za zaštitu životinja i brojni ljubitelji pasa, pa je bela kuca, koju su nazvali Bisera, posle dva dana potrage pronađena i spašena.

Foto: Facebook/Anima Mundi

Nju je, kako su saopštili iz Udruženja za zaštitu životinja Anima Mundi, operisao doktor Marin, koji ima iskustva sa ovakvim povredama pasa. Biseri je spašen jezik, a kada se oporavi moći će ponovo da jede. Troškove njene operacije i postoperativni oporavak platio je jedan mladi humani biznismen iz Skoplja.

Foto: Facebook/Anima Mundi

- Nasilje nad životinjama je indikator devijantnog i bolesnog društva - ističu iz Anima Mundi i dodaju da je Makedoniji hitno potrebna policija za životinje ili služba za prevenciju, evidenciju i sankcionisanje nasilja kojima su životinje svakodnevno izložene.

Foto: Facebook/Anima Mundi
Foto: Facebook/Anima Mundi
Foto: Facebook/Anima Mundi

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA