≫ 

Plava Bosanka je postala vrhunski specijalac: Još pamti svoju prvu raciju, a ovako reaguju kolege iz policije na njene akcije (FOTO)

Kako priča, želja za radom u policiji javila se nakon završene srednje škole, a upisala se na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smer za bezbednost

  • 12

Iako je društvo opterećeno brojnim podelama, među kojima su i one na muško-ženske poslove, mnoge žene danas uspešno prkose predrasudama i pokazuju da se sa svakim poslom mogu nositi jednako uspešno kao muške kolege. Takva je i Zeničanka Berina Mlinar (24), koja već dve i po godine radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), gde rame uz rame stoji sa muškim kolegama u Specijalnoj policijskoj jedinici.

Rasvetljen slučaj kidnapovanja Novaka nakon 20 godina: Uhapšena dva policajca umešana u prvu otmicu Spasojevića i Lukovića

Brojni izazovi

Ona je i juče na Međunarodni dan žena, bila na svom radnom mestu - na magistralnom putu M-17, gde je održavala javni red i mir.

Kako priča, želja za radom u policiji javila se nakon završene srednje škole, a upisala se na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smer za bezbednost.

- Imala sam želju da služim građanima BiH, a smatram da je policijski posao izuzetno častan. Uz moju želju i veliki trud, san mi se ostvario 2015. godine - kaže Mlinar.

Iako je žena, bez razlike, zajedno sa kolegama, interveniše u raznim situacijama, odgovorno i predano suočava se sa izazovima. Ipak, ističe da, zahvaljujući dobrim međuljudskim odnosima sa kolegama, timski i uspešno rešavaju svaki zadatak.

- Kada nešto istinski volite, ništa nije teško. Svaki posao zahteva odricanje i prihvatanje rizika, ali koliko god izazov bio težak i rizičan, veliku ulogu ima kolegijalnost - ističe Mlinar.

Foto: Facebook

Dodatna snaga

Ona zahvaljuje kolegama što su je prihvatili u tim bez predrasuda.

- Razlike moraju postojati, ali što se mene tiče, one ne dolaze do posebnog izražaja. Kolege me nisu odbacile jer sam žena, naprotiv. Sama činjenica da sam žena u poslu koji mnogi nazivaju muškim daje mi dodatnu snagu da uspem i dokažem koliko vredim – kaže Mlinar.

Foto: Facebook

Pamtiće prvu intervenciju

Iako joj svaka intervencija ostaje u sećanju, ipak će najviše pamtiti svoju prvu raciju u jednom ugostiteljskom objektu.

- To je bio moj prvi izlazak na teren, suočila sam se sa ovim poslom prvi put uživo. Uprkos tome, zadatak je uspešno obavljen – ističe Mlinar.

Foto: Facebook

Ima i emocija

U svom poslu nalazila se u raznim situacijama, a ne krije da ponekad znaju da prorade i emocije.

- Ako dođete na intervenciju gde su ugroženi deca ili stariji, emocija mora biti. Ali, ja ni u jednom trenutku ne mogu dozvoliti da one nadvladaju. Moram da budem spremna i racionalna da zadatak obavim kako treba – kaže Mlinar.

Foto: Facebook

VIDEO: Pogledajte kako izgleda i kada žena radi kao čuvar u Centralnom zatvoru:

Daljinac

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    9. mart 2018 | 15:08

    Nema od devojke specijalca.. u realnim situacijama predstavlja samo teret..

  • Sanda

    9. mart 2018 | 15:09

    Jooj sta ces ti muko da uradis??? Pravis samo priblem pravim policajcima

  • Ana

    9. mart 2018 | 14:23

    Zelim joj puno srece I uspeha u poslu. Vazno je da se voli ono sto se radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA