≫ 

Burna TV debata povodom ostavke hrvatske potpredsednice vlade: Besno ustao i krenuo prema sagovorniku (VIDEO)

U jednom momentu na pitanje voditelja da je li normalno da konsultant nedeljno zaradi 3.400 evra, Željko Reiner iz vladajućeg HDZ-a je odgovorio kako ne zna

  • 0

Bura posle ostavke potpredsednice hrvatske vlade Martine Dalić zbog šokantnih mejlova koji pokazuju da je namerno prikrivala situaciju u Agrokoru, ne jenjava. Posle njene jučerašnje ostavke hrvatski mediji odmotavaju klupko veze između Dalićeve, ekspresno donetog zakona Lex Agrokor i elektronske prepiske sa “suprotnom stranom”.

Burno je bilo i u centralnoj debatnoj emisiji HRT-a, "Otvoreno", u kojoj su sagovornici bili predstavnici pozicije i opozicije, koji očigledno imaju oprečne stavove o celoj situaciji.

Gosti HTV-ove emisije "Otvoreno" Željko Reiner (HDZ), Gordan Maras (SDP), Tomislav Panenić (Most) i Stjepan Čuraj (HNS), koji je bio u osječkom studiju, a razgovarali su o vrućoj temi - ostavci Martine Dalić.

Hrvatska potpredsednica vlade podnela neopozivu ostavku zbog afere sa mejlovima (VIDEO)

U jednom momentu na pitanje voditelja da je li normalno da konsultant nedeljno zaradi 3.400 evra, Željko Reiner iz vladajućeg HDZ-a je odgovorio kako ne zna, prenosi Jutarnji.hr.

- Teško mi je proceniti koja je cena konsultanata, možda je to niska cena, ja to ne znam, ja sam lekar - odgovorio je potpredsednik Sabora.

Pokušao je da istakne činjenicu da je Vlada krenula u spašavanje Agrokora u vreme kada su police prodavnica bile prazne, dobavljači prestali isporučivati robu, a finansijski dugovi se gomilali te da su spašena radna mera. Gordan Maras (SDP) direktno ga je pitao hoće li HDZ pristati na izmene zakona koji bi ponovno omogućio rad Istražnog poverenstva za Agrokor.

Minstarka privrede Martina Dalić i premijer Andrej Plenković Foto: Tanjug / AP/Youtube

Reiner mu je odgovorio kako bi morao da prouči zakon. Tomislava Panenića (Most) je razljutio njegov odgovor. Istakao je kako je poražavajuće da vladajući opozicione predloge samo stavljaju na dnevni red i uopšte ih ne uzimaju u obzir i ne doživljavaju ozbiljno.

Potom je ustao sa stolice, došao do Reinera, srušio na pod papir sa njegovog stola i rekao: “Dajte da vidim papir sa kojeg čitate”.

(Telegraf.rs/Jutanji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA