≫ 

Vlasti BiH ustupile migrantima kasarnu na korišćenje

Kasarna Ušivak ne odgovara potrebama oružanih snaga BiH i još ranije je bila data na korišćenje Kantonu Sarajevo za potrebe Crvenog krsta

  • 0

Vlada Federacije BiH odlučila je danas da ustupi na korišćenje kasarnu Ušivak u opštini Hadžići Savetu ministara BiH, za potrebe Ministarstva bezbednosti, odnosno za smeštaj migranata koji se nalaze na teritoriji te države.

Kasarna poseduje zemljište površine 95.129 kvadratnih metara sa 21 objektom, ukupne korisne površine 4.794 kvadrata, prenosi Klix.ba.

Na Svetski dan izbeglica poražavajući podaci: 68,5 miliona ljudi primorano da napusti svoje domove, a najviše ih dolazi iz ovih 5 zemalja (FOTO) (VIDEO)

Današnjom odlukom Vlada BiH je pozitivno odgovorila na zahtev Ministarstva bezbednosti BiH poslat 14. juna ove godine, u kome se navodi da su se, zbog povećanog migracionog pritiska u BiH, nadležna tela za pitanje migracija i azila suočila s problemom nedostatka smeštajnih kapaciteta za strance koji su iskazali nameru za podnošenje zahteva za azil ili su tražioci azila, kao i ostale kategorije migranata.

Kako se navodi, kapaciteti Ministarstva bezbednosti BiH su popunjeni, pa je neophodno obezbediti dodatne kapacitete.

Kasarna Ušivak ne odgovara potrebama oružanih snaga BiH i još ranije je bila data na korišćenje Kantonu Sarajevo za potrebe Crvenog krsta.

VIDEO: Evo kako Sirija prkosi Americi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA