≫ 

Bajaga više nije dobrodošao u Hrvatsku? Oglasili se iz kabineta gradonačelnice Karlovca: Na nama je da poslušamo branitelje i ostale građane

Organizatoru događaja navodno je predložena zamena izvođača u poslednjem trenutku, iako je program objavljen pre više od 20 dana

  • 66
EXIT festival, Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Marko Jovanović

Hrvatski portal Indeks.hr tvdi da će grupa "Hladno pivo" nastupiti umesto Bajage na "Danima piva" u Karlovcu, a razlog je pritisak hrvatskih branitelja na organizatore. Prema rečima dogradonačelnice Karlovca Andreje Navijalić, Grad nije tražio da se menja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtev braniteljskih udruženja da se to učini. Štaviše, nije bilo ni neformalnih zahteva da se otkaže Bajagin nastup, dodala je ona za kaportal.rtl.hr.

Indeks.hr se poziva na nezvanična saznanja radija "Mrežnica", koji tvrdi da su udruženja veterana "izrazila negodovanje" zbog mogućnosti da se Bajaga pojavi na tom događaju.

Priča koja se krije iza Ruskinje u jednoj od najlepših balada je neverovatna: Bajaga o novom albumu, starim hitovima, velikim tajnama i o sebi (VIDEO)

Organizatoru događaja navodno je predložena zamena izvođača u poslednjem trenutku, iako je program objavljen pre više od 20 dana.

Grupa Hladno pivo Foto: A. Nalbantjan

Prema rečima Andreje Navijalić, nije ništa novo da se izvođači menjaju i pred same Dane piva. 

MORAMO DA SLUŠAMO BRANITELJE

– Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za odbranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su date smernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kom smeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva - rekla je ona.

Upitana kako to da programski koncept nije bio sporan kada je objavljivan, odgovorila je da se manja pažnja posvećivala izvođačima, već konceptu.

Odgovarajući na pitanje zašto je Bajagin koncert problem 2018, a nije bio, dvaput, 2011. godine, Navijalić je izjavila:

– Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo posmatrati celu ovu situaciju - smatra Navijalić.

ŠTA KAŽE BAJAGA?

Predstavnik udruženja hrvatskih veterana Petar Banić izjavio je da "nema komentar" na tvrdnje radija "Mrežnica", navodi Indeks.hr.

Taj portal podseća da je Bajaga u Karlovcu nastupao dva puta 2011. godine.

Sa druge strane, Bajaga je za Telegraf.rs izjavio da nema informacije o bilo kakvom otkazivanju koncerta.

VIDEO: Hrvatska obeležava "Oluju", najviši državni zvaničnici prisutni u Kninu

VIDEO: Bajaga o novom albumu, muzici, sebi i životu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klipa

    11. avgust 2018 | 06:43

    Imaju dani piva i u Srbiji, gitarijada u Zaječaru, ima dijaspora, R. Srpska, dossta mesta gde je dobrodošao, šta ćeš u Karlovcu??

  • dadoredstar

    11. avgust 2018 | 06:05

    Usta ja ustaše i oni??!!Ma nisu više zanimljivi fašizam svakako nije pobjedjen to je današnja EU sa načelnom Amerikom??!!Ko god to neshvati on je u ozbiljnom problemu??!!

  • jurs

    11. avgust 2018 | 04:59

    Malo mu zamjerili pjevanje vojsci rsk prije oluje, pa ih sve odpuhalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA