Zmije lutalice osvojile Skoplje: Odomaćile se, pa samo gmižu među građanima

Zmija koja je viđena nedaleko od obale reke duga je oko dva metra

  • 1

Pored mački i pasa lutalica, u Skoplju se pojavile i zmije "lutalice".

Vrtić "Ciciban" je leglo zmija: Decu ne smeju da puste na ljuljaške, jer one vrebaju iz svakog ćoška. Niko ne sme da ih ukloni

Nezvani gost dugačak oko dva metra izmilio je ispred ograde letnje baše "Irskog paba" na keju pored reke Vardar u strogom centru Skoplja.

Zmija se bez imalo straha prošetaka pločnikom, ali nije izazvala paniku slučajnih prolaznika, koji su je samo zaobilazili. Nisu je primetili ni gosti koji su sedeli u letnjoj bašti sa druge strane ograde, iako se zmija nakrtako prošetala i tamo.

Snimak zmije u centru Skoplja našao se u žiži komentara na društvenim mrežama. Iva Apostolska je zamolila sve koji je ponovo vide da joj se jave, a ona je obećala da će je odstraniti sa gradskih ulica i vratiti je nazad u prirodu.

Foto: Pexels

Ona misli da se radi o bezopasnoj zmiji smuk, dok su drugi ubeđeni da je u pitanju neka vodena zmija jer se nakon šetnje pored paba uputla ka reci Vardar.

U diskusiju su se uključile i šaljivdžije. Sandra Osmanli misli da je zmija bila na pauzi, a Ile Firman Jankulovski kaže da je izašla iz neke kancelarije da malo protegne noge.

Žiži Vaneska je bila nešto ozbiljnija: "Gladan narod, gladne životinje, svi se bore za opastanak", napisala je ona.

Ovo nije prvi put da se zmije pojavljuju u gradskim sredinama. Nezvani gost dug oko dva metra, početkom maja izazvao je paniku na fudbalskoj utakmici između Vardara i Skoplja. Nezvani gost se pojavio u nacionalnoj Areni Filip Drugi u Skoplju, u podnožju južne tribine, gde su sedele supruge i devojke gostujućih fudbalera.

Foto: fokus.mk

Kada su ugledale zmiju, žene su vrišteći poskakale sa sedišta. Redari su brzo reagovali i vilama izneli zmiju van stadiona. Zmija se sredinom avgusta pojavila i na gradskom groblju u Negotinu unoseći strah i paniku među žitelja ovog gradića u centralnoj Makedoniji.

Gmizavca su prvi primetili zaposleni u JP "Komunalec", koji se brinu o održavanju čistoće kapele i gradskog groblja, a najhrabriji od njih je sa lopatom uspeo da ubije nezvanog gosta.

Poznavaoci zmija su smirivali građane veleći im da nema mesta strahu i panici jer se radilo u smuku, mirnoj i neagresivnoj zmiji koja ne napada ljude, a hrani se uglavnom glodarima, pa je zato čak i korisna.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA