Crnogorci očekuju prihod od vađenja nafte najranije za šest godina, ako je nađu

Iz Ministarstva finansija najavili su da će u narednoj godini biti završen zakon kojim će biti uređeno pitanje funkcionisanja posebnog fonda

  • 9

Potencijalna proizvodnja nafte u crnogorskom podmorju u savršenom scenariju ne može se očekivati u naredne četiri godine, a prvi prihodi, koji bi bili sredstva fonda u koji bi se slivao taj novac, neće biti ostvareni još nekoliko godina nakon toga.

To je zvanično potvrđeno “Vijestima” u Ministarstvu finansija.

U državni budžet se po osnovu plaćenih naknada za dodeljene koncesije za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju od 2016. godine kada je država potpisala prvi ugovor za taj posao sa italijansko-ruskim konzorcijumom Eni-Novatek, slilo oko milion evra.

Iz Ministarstva finansija, kojim rukovodi Darko Radunović, najavili su da će u narednoj godini biti završen zakon kojim će biti uređeno pitanje funkcionisanja posebnog fonda u koji će se slivati dio prihoda od poreza po osnovu ostvarene dobiti kompanija koje dobiju posao u istraživanju nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    12. decembar 2018 | 11:55

    Dobar vic, ko još vjeruje u ovakve gluposti. Neka nastave sa švercom cigareta, droge....poješće ih šiptari.....

  • Klipa

    12. decembar 2018 | 12:16

    Možda vam ameri daju da malo sipate u kola

  • Nikolas

    12. decembar 2018 | 09:29

    NAFTU SU PRE 40 GODINA NASLI AMERI U CRNOJ GORI U MORU IZMEDJU BARA I ULCINJA JE BILA PLATFORMA !!! POSAO JE PREKINUT ZBOG ZEMLJOTRESA 1979GODINE!! GLAVNI NA AMERICKOJ PLATFORMI JE BIO AMER SRPSKOG POREKLA !!!! POSTOJE I NALAZISTA GASA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA