Tompson na Fejsbuku objavio snimak sa koncerta gde fanove pozdravlja ustaškim pozdravom "Za dom spremni": Nova provokacija hrvatskog pevača (VIDEO)

Ova objava usledila je nekoliko dana nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarović priznala kako je bila u zabludi kada je tvrdila da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav

  • 15

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, pojavio se snimak sa njegovog koncerta na kojoj izvodi  "Bojnu Čavoglave" koja počinje pozdravom "Za dom spremni".

U objavi videa stoji: "Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom koji smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu "Za dom spremni"".

- Pesmu "Bojna Čavoglave" Marko je napisao u Domovinskom ratu. I danas je izvodi. Na društvenim mrežama je objavio stih iz pesme i sad se opet dižu polemike kako je to ustaški pozdrav. Nije, samo je citirao svoju pesmu. Nisam znao da je to greh - rekao je za 24sata Denis Pletikosa, menadžer Marka Perkovića Tompsona.

- To je stari hrvatski pozdrav koji smo koristili u ratu, ne znam čemu opet razne priče, i to uvek kad Tompson nešto kaže i napiše - zaključio je.

Ova objava sa Fejsbuka je izazvala pravu buru Printskrin:Facebook/Marko Perković Thompson

Ova objava usledila je nekoliko dana nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarović priznala kako je bila u zabludi kada je tvrdila da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

- Počinila sam grešku kad sam rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savetnici. On nije prihvatljiv - rekla je predsednica u subotu na konferenciji za medije.

Podsetimo, Tompson je oslobođen za remećenje javnog reda i mira vezano za poklič "Za dom spremni" tokom izvođenja pesme "Bojna Čavoglave" na koncertu u Slunju 8. avgusta 2017. na proslavi  akcije "Oluje".

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko zna zna

    20. februar 2019 | 17:21

    bolest ne bira.

  • Istina

    20. februar 2019 | 18:21

    Tacno, oni tamo su za dom spremni, ali samo posto imaju osigurana ledja. E Tompsone srbine pohrvaceni.

  • jugović

    20. februar 2019 | 16:57

    Ma ovaj ni nezna da peva. Bolje nek ode u šumu , tamo gde mu je i mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA