Specijalci do detalja opisali kako su našli i likvidirali višestrukog ubicu Edina Gačića: Jedna noć je bila prelomna, ujutro smo znali gde se krije

Kada ste u dubokoj šumi, tražite čoveka spremnog na sve, a zvoni vam telefon i vidite da s druge strane zove ćerka... Niti možeš da se javiš, niti ne, ispričali su oni

  • 11

Od 4. februara, kada je serijski ubica Edin Gačić brutalno likvidirao Sauda Sultanića u prodavnici kod Konjica, pa do 12. februara kada je ubijen u velikoj policijskoj akciji kod Lepenice, pripadnici Specijalne i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo nisu mirno spavali.

Čelni ljudi te dve jedinice su za Dnevni Avaz u detalje ispričali kako je tekla akcija lociranja poludelog ubice.

- Kada ste u dubokoj šumi, tražite čoveka spremnog na sve, a zvoni vam telefon i vidite da s druge strane zove ćerka... Niti možeš da se javiš niti ne - priča Salih Tufo, komandir Jedinice za podršku u Upravi policije MUP-a KS-a.

Srećom, svi su se, ako se izuzme lakše ranjavanje njihovog kolege, živi i zdravi vratili svojim porodicama.

"Nije bilo odmora ni danju ni noću"

Edin Gačić, ludi serijski ubica, Printskrin/Fejsbuk

- Posle ubistva Sultanića u Konjicu za nas nije bilo odmora ni danju ni noću. Naše patrole su svakodnevno bile na rubnim područjima opšine Hadžići. Kada je 9. februara ubijen naš kolega iz Federalne uprave policije, u punom kapacitetu smo se stavili na raspolaganje. Analiziramo kompletan teren, ali i profil ubice koji je spreman na sve - priča Tufo.

Kreću 24-satne akcije. Suhodol, Luke, Medvjedice, Košćan, Osenik i širi lokalitet Tarčina - pretresa se svaki napušteni objekat. Svaka dojava se ozbiljno shvata.

- Bilo je dosta dojava građana o njegovom kretanju, boravku na određenim lokalitetima, a obe jedinice su vršile pretrese s kolegama iz lokalnih policijskih stanica. Nije bila nijedna dojava koju nismo razmotrili s posebnom pažnjom. U noći s 11. na 12. februar počinje da pada sneg. To nam je išlo u prilog. Formiramo timove i na devet lokaliteta na najvišim kotama od Ivan-sedla do Osenika formiramo osmatračnice. Svaki trag u snegu je bitan jer je mogao dovesti do ubice - prepričava Tufo.

Tragovi u snegu

Tako 12. februara načelnik njihovog sektora Muhamed Hasanović primećuje tragove u snegu. U automobilu su još komandir Tufo i zamenik komandira za specijalističku podršku Edib Prašović.

- Oko 11.30 sati načelnik izdaje naređenje da se uputim ispod puta i pratim tragove koji vode duboko u šumu. On sa zapovednikom jedinice prati tragove iznad puta - priseća se Prašović.

Već je evidentno da se radi o Edinu Gačiću. Prašović odlično čita tragove u snegu.

- Vidi se iz aviona da se lice kreće taktički. Da pokušava da sakrije tragove - dodaje on.

Na drugoj strani sa svojim momcima je Almir Fetić, zapovednik voda u Jedinici za podršku. U 13 sati putem radioveze dobija informaciju da su u šumi uočeni tragovi.

- Svi naši timovi se odmah prebacuju podno Košćana u blizini Aleksića i tu se dalje raspoređujemo prateći trag. Teren je izuzetno težak, sneg je dubok i do pasa smo zavejani. Na pojedinim delovima smo morali da puzimo. Ali pripremljeni smo i za teže zadatke - kaže Fatić.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    3. mart 2019 | 22:29

    Pa valjda se gasi tel.ako se ide u akciju!

  • Licemerka

    3. mart 2019 | 22:17

    Sve je laž... Dojavljeno vam je, gde je..

  • Izgubljena

    3. mart 2019 | 22:15

    Kažite ljudima da mu je taj koga je ubio dugovao 15.000 maraka i redovno mu seko šumu a koja je bila u Gačićevom vlasništvu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA