≫ 

Prva žrtva morbila u Sarajevu: Preminula sedmomesečna beba

Od 4. do 10. marta prijavljena su 32 slučaja novoobolelih od morbila

  • 3

Sedmomesečna beba, koja je jutros preminula na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, prva je žrtva morbila na području Kantona Sarajevo.

Prema rečima direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adema Zalihića, devojčica nije bila vakcinisana.

Zalihić je apelovao na sve roditelje da se odupru antivakcionom lobiju i da na vreme vakcinišu svoju decu, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

On je istakao da se obično deca i ne vakcinišu do prve godine, ali da je veoma važno da se svi ostali vakcinišu kako se ovi slučajevi ne bi ponavljali.

Beba nije bila vakcinisana, Foto: Profimedia

U Kantonu Sarajevo, u periodu od 4. do 10. marta prijavljena su 32 slučaja novoobolelih od morbila, čime je ukupan broj prijavljenih slučajeva od početka godine dostigao 65, dodaje RTRS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    15. mart 2019 | 08:12

    Pročitala je verovatno na internetu savete nekih prepametnih mama da to nije zdravo za decu pa je ona život svog deteta uzela u svoje ruke.Poslati na robiju momentalno.

  • ШТА?!

    15. mart 2019 | 09:06

    Јел'најважнија ствар то што беба није била вакцинисана?? Колико ја прочитах, у питању је беба од 7 мјесеци, а ММР, МРП како се већ зове, прима се са годину-годину ипо и чему онда коментар да није била вакцинисана?! НЕ ДОБОДИТЕ ЉУДЕ У ЗАБЛУДУ! Туга је велика тим родитељима, не скрећите пажњу са тога на небулозну чињеницу вакцинације, која није ни могла бити спроведена на тако малој беби! С поштовањем.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA