≫ 

Pripadnica makedonske armije slavi teroristu sa Novog Zelanda: Na Fejsbuku osvanuo sraman post, tvrdi da joj je profil hakovan (FOTO)

Tatjana 10 godina radi u vojsci, a sada se našla na udaru kritika

  • 3

Pripadnica Armije Republike Severne Makedonije, angažovana kao profesionalni vojnik u artiljerijskoj jedinici u Bitolju, Tatjana Lazarovska, tvrdi da je njen Fejsbuk profil bio hakovan i da ona nije autor sramnog posta koji je šokirao javnost.

Lavina kritika na ovu ženu se sručila kada se pre tri dana na njenom FB pofilu pojavio užasavajući tekst: "Nobelova nagrada za hrabrost da se da "napadaču", čoveku u Novom Zelandu. Bravo, bravooo".

Taj govor mržnje istog trenutka je na socijalnim mrežama i medijima naišao na žestoku osudu zbog veličanja "učinka" napadača Brentona Taranta, koji je u dve džamije na Novom Zelandu ubio 50 vernika, a više desetina ranio. Tražena je i njena suspenzija iz Armije Republike Severne Makedonije.

Frapirana onim što joj se dešava, Tatjana Lazarovska, koja deset godina radi u vojsci, za skopski portal sdk.mk je izjavila da joj je neko hakovao Fejsbuk profil ili je napravio drugi, isti kao njen i napisao nedoličnu poruku. Ona je slučaj prijavila u SUP Bitolj.

Ona tvrdi da nije postavila sraman post Foto: Facebook/ Tatjana Lazarovska

- Prethodno sam imala situaciju na poslu i razgovarajući sa starešinama rekla sam im da mi se brišu i dodaju ličnosti na Fejsbuku, ali na to nisam obraćala pažnju zato što tamo ne prenosim nikakve informacije. Nisam ni pomislila da može doći do ovako nečega. Kao pripadniku ARM veoma mi je neprijatna cela situacija i sramno je. Pripadnici pravoslavne vere, kojoj i ja pripadam, znaju da mi vernici ne pozivamo na ubistva i nasilje na bilo koju veru ili naciju - rekla je Lazarovska za portal sdk.mk.

Ona nije primetila sramni tekst na Fejsbuku, ali joj je bilo čudno kada su joj počele da stižu poruke preteće sdržine. Tek kasnije njena prijateljica i kolege su joj predočile šta je objavljeno na Internetu. Nakon ovoga usledila je lavina kritika na socijalnim mrežama uz zahtev da ona bude najurena sa posla.

- Moj pravi Fejsbuk profil sam izbrisala zbog brojnih pretnji da će me ubiti. Ja ne strahujem za moj život, a kao profesionalni vojnik sam zabrinuta za ugled koji mi je narušen - rekla je Tatjana Lazarovska.

Iz Generaštaba su saopštili da je za Lazarovsku povedena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka zbog narušavanja ugleda Armije Severne Makedonije. Oni ne mogu da prejudiciraju da li je ona kriva, već će se preko odgovarajućeg postupka utvrditi šta se tačno dešavalo i kakve će mere protiv nje biti preduzete.

Ako se utvrdi krivica, njoj bi mogla biti izrečena najstroža kazna - prekid radnog odnosa.

VIDEO: Momenat kada napadač ubija ljude u džamiji

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA