≫ 

Srušio se avion kod Hvara, hrabri turisti spasli pilota na neverovatan način

Pilota je spasla grupa turista sa jahtom. Pukom srećom nije zadobio teže povrede

  • 0

Sportski avion srušio se danas oko 15 sati kod ostrva Hvar. Pilot, nemački državljanin, spasen je tako što su ga, navodno, slovenački turisti s jahtom odmah prevezli u grad Hvar, gde mu je ukazana lekarska pomoć, piše "Jutarnji list".

Kako prenose hrvatski mediji, reč je o avionu tipa SILA 450, koji proizvodi fabrika "Aeroeast" iz Srbije. Pilot se navodno kretao u smeru aerodroma na Lošinju kada je izgubio kontrolu nad letelicom i pao u more.

Olupine sportskog aviona i dalje plutaju na pučini, a uviđaj je u toku.

- Danas oko 14:40 po lokalnom vremenu, na području Hvarskog kanala, došlo je do pada manjeg aviona, tipa Sila 450, nemačkih registarskih oznaka. U avionu se nalazila jedna osoba, pilot, koji je preživeo i nije zadobio teške telesne povrede. Istražitelji AIN-a su krenuli na teren kako bi obavili uviđaj - rekli su iz Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju.

Inače, avion istog tipa srušio se 2016. kod Zaboka. Tada je utvrđeno da se radilo o novoj i ispravnoj letelici. No, pilotu se učinilo da nešto nije u redu s motorom pa je odlučio da sleti, ali nije uspeo.

VIDEO: Srušio se avion, očevici izvlačili putnike iz olupine

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA