≫ 

Crnogorci ogorčeni zbog papreno skupog pregleda: "Da nema Rusa da ih oderemo, ne bismo imali hleba"

Fotografiju na kojoj se vidi previjeni prst devojke i spisak na računu koji iznosi 495 evra, izazvala je buru na društvenim mrežama

  • 20

Fotografija računa iz jedne privatne klinike u Kotoru gde je turistikinja za pregled i previjanje prsta platila 500 evra izazvao je burne komentare na društvenim mrežama. Dok su neki komentari duhoviti, poput onih da će devojka sada dodatno mora da plati za novi manikir, drugi pak tvrde da je ovo sramota za državu.

Da podsetimo, Fejsbuk stranica "Podgorički vremeplov" objavila je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se sa jedne strane vidi previjeni prst devojke, a sa druge spisak na računu koji iznosi 495 evra. Uz to, taksi prevoz je platila dodatnih 80 evra.

Račun je napisan na ime Ljudmila Plaščinskaja.

- Kako vidim, da nema Rusa da ih po džepu dobro oderemo, ne bismo imali leba da jedemo. Ajde što su naplatili taksu za turistu, ali su joj i za domaće pride naplatili. 30 evra za taksu? 100 evra za pregled? 160 za sanaciju rane? Ovo da te zadesi u Švajcarskoj pa bi jeftinije prošao. Nije ni čudo što dobrostojeći Rusi više ne dolaze kod nas kada se ovako prema njima ponašaju. Preplaćuju i varaju. Zbog toga, kod nas će polako samo beda da dolati kako bi se hvalila da je bila u inostranstvu. Da znate šta govore za nas u Rusiji kao turističku destinaciju, da smo mesto gde seljaci idu koji godinu dana skupljaju novac da bi sebi priuštili da idu na more. A inače, pre 10 godina su nas smatrali za elitnu destinaciju, sve dok se nije pročulo kako ih varamo na svakom koraku - jedan je od komentara.

Ipak, ima i onih koji tvrde da tako polaze strani državljani svuda u svetu, ako su "glupi pa ne uplate putno osiguranje".

Neki su podelili svoja iskustva.

- Ja sam u Americi posekao prst i imao sam 4 končića. Račun je bio 2.500 dolara, bio sam srećom osiguran. Tako je to. I nama se odbija za to osiguranje ovde dosta, nego nismo svesni - naveo je jedan komentator.

Jedna Beograđanka je navela da je svoje odraslo dete vodila na ORL u bolnicu u Podgorici gde doktor nije želeo da naplati pregled, međutim u Petrovcu su zaustavljanje krvarenja iz nosa naplatili 5 evra.

- Nije poenta u tome da li će joj osiguranje vratiti ili ne. Poenta je koliko smo jadni i bedni. Samo zato što je stranac treba ovako da se ophode prema njoj. Sramota. To sve govori o nama kao ljudima. Još kako su prijatni kao da će oni da plate iz svog džepa... Lešinari - navodi se u komentaru ispod fotografije.

VIDEO: Lopov u Budvi iz marketa iznosi novčanice, a one ispadaju iz njegovih džepova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era

    24. jun 2019 | 22:37

    Cuj Rusa da nije nebi imali za hleba ,da vama nije Srbije vi bi ustinu bili gladni hleba ,iz te Srbije ste sve izvukli i izvlacite i sve sto imate imate zahvaljujuci Srbiji,

  • Nikolas

    24. jun 2019 | 23:29

    PROBLEM JE U CRNOJ GORI NA MORU STO VEC 3 DECENIJE NISU RESILI PITANJE KANALIZACIJE IZ HOTELA KOJA IDE DIREKTNO U MORE I NEMA FILTERA-FEKALIJE PLIVAJU PO POVRSINI!!!! ZEMLJA JE DIVNA I SVE JE LEPO ALI NIKO NE ZELI DA SE RAZBOLI NA LETOVANJU SA DECOM!!!! OSTAVIMO POLITIKU PO STRANI!!!

  • 🔴🔵⚪

    24. jun 2019 | 22:37

    Nije ni Crna gora ono što je nekad bila! Pored toliko mržnje koju javno ispoljavaju prema nama odlučio sam da ih bojkotujem i ne idem tamo na more dok se situacija ne promeni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA