≫ 

Hapšenja zbog milionske utaje poreza: Pala braća Petričević, privedena i 4 poreska inspektora

Iznos štete koju su osumnjičeni naneli državnom budžetu oko 3,5 miliona evra

  • 5

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore jutros su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja priveli 14 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, prevara u produženom trajanju i utaje poreza i doprinosa. Među uhapšenima su i poreski inspektori.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da se osnovano sumnja da je 14 fizičkih lica i to B.P, S.J, I.P, D.P, D.L, I.V, N.Đ, B.M, M.R, S.S, S.V, P.M, M.M, V.M. i devet pravnih lica učinilo krivično delo – stvaranje kriminalne organizacije.

Sumnja se da su N.Đ, B.M, M.R, S.S, B.P, S.J, I.P, D.P, D.L, I.V. kao i jedno pravno lice počinili krivično delo – prevara u produženom trajanju.

- Osim toga za B.P, S.J, I.P, D.P.4 kao i četiri pravna se sumnja da su učinili i krivično delo – pranje novca u produženom trajanju, dok se za S.V, P.M, M.M, V.M, i pet pravnih lica osnovano sumnja da su učinili i produženo krivično delo – utaja poreza i doprinosa”, navodi se u saopštenju SDT-a.

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje svih 14 osumnjičenih.

Prema nezvaničnim saznanjima iznos štete koju su osumnjičeni naneli državnom budžetu oko 3,5 miliona evra.

Detaljnije informacije biće saopštene sutra na konferenciji za novinare koja će biti održana u 12 sati.

Prema prvim informacijama uhapšena su i četiri poreska inspektora ali i oni koje je u obraćanju na društvenim mrežama prozivao odbegli Danilovgrađanin Dejan Lakić. Tako su se na spisku jutros privedenih našli i Saša Jokić, firma "Viner co", Miloš Mlađenović, vlasnik firme "Mićoni", te braća Petričević, Ivan i Bojan, dok je nalog za privođenje izdat i za njihovim trećim bratom - Dejanom koji je trenutno van zemlje, pišu "Vijesti".

Kako saznaju "Vijesti" nezvanično, policija je jutros privela poreznike: Nevenku Đurović, Slavojku Savić, Brana Magdalinića i Milijanu Radonjić.

Pogledajte video: Stravično nevreme pogodilo Crnu Goru

(Telegraf.rs/CDM, Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СРБ

    30. jul 2019 | 17:43

    Кога још занима шта се дешава у црној-гори.

  • Savana

    30. jul 2019 | 17:59

    Prestali da placaju korumpiranog Djukanovica pa zavrsise i sami u corci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA