Smiljanu pitali oseća li krivicu zbog ubistva sestre Jasmine, odgovor u suzama zaprepastio sudnicu

Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, koja je pre 19 godina krvnički ubila sestru Jasminu i njeno telo svih ovih godina krila u zamrzivaču

  • 2
Smiljana Srnec, Jasmina Dominic Smiljana Srnec nije imala komentar o ubistvu sestre, ali je istakla da ipak nije kriva; Foto: Profimedia, nestali.hr

Županijski sud u Varaždinu potvrdio je optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) zbog ubistva sestre Jasmine Dominić (23).

Srnec je tokom dovođenja iz zatvora u sud, na pitanje hrvatskih novinara da li se oseća krivom, kroz suze odgovorila: "Nemam komentar, ali nisam kriva".

TELO 19 GODINA SKRIVALA U ZAMRZIVAČU

Podsetimo, Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubistva sestre 11. jula. Optužnica je tereti da je tokom leta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanela joj višestruke prelome labanje, pa je 23-godišnjakinja preminula od zadobijenih povreda.

U optužnici je predloženo da se 45-godišnjakinji produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela zbog čega se Smiljana Srnec nalazi u istražnom zatvoru.

Optužno veće varaždinskog suda na današnjoj sednici analiziralo je dokaze koje je tužilaštvo prikupilo protiv Smiljane, gde je saslušalo argumente svih stranaka i potvrdilo optužnicu.

Veće je imalo mogućnost da optužnicu potvrdi, da je vradi na doradu tužilaštvu, a moglo je i da prekine krivični postupak pod uslovom da postoje dokazi i okolnosti koje isključuju njenu krivicu.

(Telegraf.rs/RTL)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA