≫ 

U Hrvatskoj osvanuo novi grafit mržnje: "Kolji Srbe" ispisano na autobuskoj stanici

Grafit je odmah prekrečen, ali se po tragovima na zidu vidi da je sličnih ispisa bilo i ranije

  • 11

Novi antisrpski grafiti "Kolji Srbe" osvanuo je u mestu Rumin na putu Sinj - Bitelić, opština Hrvace, na kućici koja služi kao autobuska stanica, koji je vrlo brzo prekrečen.

Prema rečima srpskog manjinskog aktiviste, Dušana Stojanca, koji ga je snimio dok je prolazio putem, grafit je nedavno nestao, mada se po tragovima na zidu vidi da je sličnih grafita bilo i ranije.

- Obavestio sam SNV, dok policija još nije bila obaveštena. Grafiti sličnog sadržaja javljaju se sporadično, kao što je nedavno bio slučaj u naselju Lučani u predgrađu Sinja. Tad je policija obaveštena i grafit je vrlo brzo prefarban - rekao je Stojanac.

Na tom području, kaže, nema međunacionalnih tenzija i nadležne službe blagovremeno reaguju na takve pojave, preneo je hrvatski portal Novosti, uz podsećanje da je nedavno u crkvenom dvorištu u Otišiću postavljena zakonom zabranjena verzija hrvatske zastave, koja je takođe vrlo brzo uklonjena.

Video: Ustaški pokliči na koncertu Marka Perkovića Tompsona tokom proslave Oluje

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gardoš

    10. oktobar 2019 | 08:20

    Koja mrznja uzas...pa ja se ne secam da i u drustvu neko spominje te hrvate uopste ne razmisljam o njima u Hrvatskoj nisam nikad bio niti cu ici niti me interesuje a ne mrzim nikog a sve to sam zbog te njihove mrznje ratovi su bili prosli ne ponovili se nikad ali dokle vise sve ovo ali jednostavno oni decu uce od malena da nas mrzel

  • plavi safir

    10. oktobar 2019 | 08:13

    Kompleksi! Jadnici, pate od kompleksa Srba, jer smo lepši, bolji, duhovitiji, uspešniji, ma sve...

  • RCINUS

    10. oktobar 2019 | 08:20

    Sirovine koje tonu u svom prostakluku i pokvarenom karakteru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA