Ostali poslanici nakon davanja izjava pušteni kući: Zogović, Mandić i Knežević zadržani u policiji

Zogović je osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti

  • 10
Podgorica, Skupština Crne Gore, tuča, poslanici Printscreen Telegraf.rs

Poslanici Demokratskog fronta  (DF) Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević zadržani su u policiji, nakon incidenta koji se noćas dogodio u Skupštini Crne Gore, pošto je u načelu usvojen Zakon o slobodi veroispovesti.

Prema oceni tužilaštva, Zogović je osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj trojici se na teret stavlja da su napali odnosno sprečavali da radi Ivana Brajovića.

Njih trojica su u pritvorskim prostorijama podgoričkog Centra bezbednosti.

Osim njih trojice sinoć su uhapšeni i poslanici DF Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović. Među privedenima su bili i Mihailo Čađenović, Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević.

Predsednik Saveta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković kazao je "Vijestima" da za ostala privedena lica nema elemenata bića krivičnog djela i da su pušteni kući nakon uzimanja izjave.

Sud za prekršaje oceniće da li su poslanici DF Marina Jočić, Nebojša Medojević i Branko Radulović počinili neki prekršaj u plenarnoj sali Skupštine.

- Sva ostala lica nakon uzimanja izjava, njih 19 pušteno je kući - rekli su iz Savjeta.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    27. decembar 2019 | 10:22

    Nece na dobro izaci ...uz bezrezervnu pomoc siptara,hrvata i engleza velika zla ce pociniti kvisling djukanovic sa svoima pomagacima ...

  • brck

    27. decembar 2019 | 10:35

    necemo na ovome ostati. htjeo si haos djuko, dobices ga!

  • mrki

    27. decembar 2019 | 10:34

    Stabi ovo cnogorci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA