≫ 

Baka iz Splita objasnila zašto je otela unuku: Njena priča baca novo svetlo na čitav događaj

Protiv vremešne gospođe pokrenut krivični postupak

  • 2

Nakon što je splitska policija prijavila sedam osoba zbog protivpravnog oduzimanja slobode, odnosno otmice, portal Dalmacija Danas uspeo je da pronađe glavnu otmičarku, organizatorku koja stoji iza svega, i razgovarati s njom.

U pitanju je 71-godišnja baka Jaka Žanko iz Obrovca Sinjskog, koja je bila do te mere zabrinuta za 19-godišnju unuku da je naručila - otmicu. Prema njenim rečima, unuka joj je upala u loše društvo iz kojeg nije znala da da je izvuče na drugačiji način.

Zapala je u loše društvo

- Nikom nisam napravila nikakvo zlo, ceo život pa tako ni sada, hvala Bogu! Opet bih to uradila, pokušala da spasem unuku od te ekipe, ali ne na ovaj način. Želim samo da kažem da je policija profesionalno obavila svoj posao, svaka im čast. A ne znam ništa o toj "policajki" koja je učestvovala u svemu, samo sam se požalila prijateljici kako je mala zapala u loše društvo, kako se svašta događa u stanu u Splitu, i da treba nešto da se preduzme - kazala je baka Jaka Žanko, mozak koji stoji iza otmice.

Roditelji 19-godišnje devojke inače su u Nemačkoj, a baka priča kako je zapravo do pre koji mesec sve bilo u redu. Njena unuka je išla u privatnu srednju školu, našla je i posao... Ali je onda zapala u loše društvo i sve je, kako je shvatila baka, otišlo u pogrešnom smeru.

Prema policijskoj prijavi, otmica se odigrala u noći 1. februara, u prvim satima subote. Unuka je s 20-godišnjakinjom unajmila stan na Mejama pa su te večeri pravile žurku.

Došla je još jedna 20-godišnjakinja i 31-godišnjakinja koja im je iznajmila stan. Prema planu koji su skovale baka i njena prijateljica, unuku je trebalo dobro prestrašiti. Tako su u stan, maskirane fantomkama, upale tri osobe, dva muškarca i jedna žena (44-godišnjakinja, inače zaposlena u Policijskoj upravi), koje su prestrašene devojke ukrcali u kombi, vezali im ruke i odveli ih do kamenoloma između Dugopolja i Dicma.

Pokrenut postupak

Vlasnicu stana su prethodno pustili i sve joj objasnili, a s devojkama su nastavili po planu kako bi ih u kamenolomu "spasio" ujak 19-godišnjakinje. Sve se međutim izjalovilo kada ih je, pre ujaka, pronašao čuvar i obavestio policiju. Tako je protiv bake Jake Žanko pokrenut krivični postupak, a prava je sreća da je sve završilo na tome. Jedna od otetih devojaka je naime ćerka nekadašnjeg načelnika specijalaca splitske policije, piše Dalmacija Danas.

(Telegraf.rs/Dalmacija Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    4. februar 2020 | 20:05

    Baba bi odlicna bila da rezira neki film,jer me sve ovo podseca na komediju,treba i baku razumeti voli svoju krv ,nezila da se kalja obraz i ugled kuce

  • 🐤

    4. februar 2020 | 21:33

    Ima jos ljudi kojima je stalo do morala i porodicne casti,dans omladina svasta sebi dozvoljava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA