≫ 

Mediji tvrde da Kolinda odustaje od kancelarije koju je tražila, Grabar Kitarović to demantuje

Rekla je da je s vladom razgovarala o kancelariji koji bi bio u dve i po prostorije u Visokoj ulici

  • 0
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

Kolinda Grabar-Kitarović odustala je od kancelarije koji je kao bivša predsednica bila zatražila od države, javlja N1 pozivajući se na izvor blizak političarki. Do ovog obrta navodno je došlo zbog pandemije korona virusa, ali i zemljotresa koji je u martu pogodio Zagreb.

Vlada Hrvatske je Kolindi Grabar-Kitarović, na njen zahtjev, 20. februara dodelila kancelariju u Visokoj. Međutim, posle zemljotresa taj prostor u državnoj rezidenciji više nije statički nije siguran, a ni Grabar-Kitarović više nije zainteresovana za tu kancelariju, kaže izvor N1. Isti sagovornik rekao je da Kolinda nije zainteresovana za povratak u domaću politiku, a ne želi da bude ni dnevnopolitički komentator, prenosi "Index".

Grabar Kitarović, međutim, tvrdi da to nije tačno.

- Ne znam ko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u vreme epidemije treba uopšte da razgovaramo o tome - rekla je Grabar Kitarović za "Večernji list".

Rekla je da je s vladom razgovarala o kancelariji koji bi bio u dve i po prostorije u Visokoj ulici, ali da je ta zgrada teško oštećena u zemljotresu, pa bi "s vremenom trebalo da se razmisli o nekom drugom rešenju".

Dodala je da joj ne pada na pamet da država za njen prostor plaća skupu kiriju,  i da joj ne pada na pamet "u ovoj krizi da zamara premijera (Andreja Plenkovića) s time".

Video: Grabar Kitarović: Pružam ruku Zoranu Milanoviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA