≫ 

Srbi u BiH traže da se zaustavi širenje migrantskog kampa: "Tražili smo da se pojača straža"

Predstavnici Srba u organima vlasti Federacije BiH i srpska udruženja koja okupljaju Srbe zatražili su danas da Predsedništvo BiH povuče potez

  • 0
MIGRANTI CENTAR OBRENOVAC CENTAR ZA MIGRANTE U OBRENOVCU VULIN Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Predstavnici Srba u organima vlasti Federacije BiH i srpska udruženja koja okupljaju Srbe zatražili su danas da Predsedništvo BiH što pre postigne sporazume sa Avganistanom, Iranom, Irakom i Pakistanom o readmisiji državljana tih zemalja koji se nalaze u BiH.

Jedan od zahteva bio je i da se zaustavi širenje migrantskog kampa i da se on obezbedi jer, kako je istaknuto, postojeći kamp sada deluje kao mesto za odmor migranata, prenosi portal Nezavisne.

- Migranti u kamp dođu, odmore se, oporave, istuširaju, operu stvari i nastavljaju dalje. U kamp i iz kampa ulazi kako ko stigne. Tražili smo da se po uzoru na takve kampove u svetu on ogradi i da se pojača straža - rekao je predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Ðorđe Radanović.

On je dodao da je jedan od zahteva i zapošljavanje dodatnih policajaca.

Video: Ušli smo u zabranjenu vojnu zonu na grčkoj granici: Bodljikava žica, mine i turska straža

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA