Pomoćnik direktora Doma zdravlja u Živinicama zaražen koronom: Bio u kontaktu sa Željkom Komšićem

Nail Jusić sastao se juče sa članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem

  • 1
korona virus, koronavirus, vakcina, testiranje tajland Foto: Tanjug/AP

Pomoćnik direktora Doma zdravlja u Živinicama i predsedavajući Gradskog veća Nail Jusić zaražen je korona virusom, a juče se, između ostalog, sastao sa članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem, piše Klix.ba.

Komšiću je preporučena samoizolacija, a biće i testiran na korona virus.

Portal navodi da je na području Živinica juče obeležen Dan tog grada, a tim povodom održano je nekoliko događaja uz primenu higijensko-epidemioloških mera.

Zeljko Komsic Željko Komšić, Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Tokom dana, Jusić je ostvario određene kontakte, a među osobama u njegovoj neposrednoj blizini našli su se član Predsedništva BiH Željko Komšić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Svi oni su bili i na sastanku u prostorijama Gradske uprave Živinice, a tom prilikom Komšiću je uručeno priznanje počasnog građanina tog grada.

Kako je potvrdio direktor Doma zdravlja u Živinicama Esed Omerkić, u petak u poslepodnevnim satima su dobili informaciju o Jusićevom pozitivnom testu, posle čega su preduzeli odgovarajuće mere.

- Odmah smo obavestili gospodina Jusića, sve osobe za koje smo saznali da su bili u kontaktu s njim, a onda i Ministarstvo zdravlja TK. Svima je rečeno da se samoizoluju i jave nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi koja će izvršiti anketu i gde će dobiti detaljna uputstva o daljem postupanju. U skladu sa datim smernicama, svi oni bi trebalo da budu testirani u narednim danima - rekao je Omerkić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA