Slavonija oplakuje smrt četvoro mladih: "Svašta smo prošli u ratu, ali ovo još nisam doživeo"

Audi se zabio u kuću

  • 3
Saobracajna nesreca Foto: ATA Images

Fakultet, fudbalske utakmice, posao u vojsci... Sve je to čekalo četvoro mladih iz Starih Mikanovaca, Vrbice i Mrzovića. Ali svi ti planovi zauvek su prekinuti, kao i njihovi životi u četvrtak približno sat vremena posle ponoći, kad je, uz strahovit tresak, srebrni Audi A4 udario u ugao porodične kuće u Starim Mikanovcima, piše Jutarnji list.

Nekoliko minuta pre toga vozač Audija, 19-godišnji Ivan Majhen, njegova godinu dana mlađa suvozačica Lea Pajtak te 18-godišnjak i 20-godišnjak, Marijan Petrić i Ante Galić, koji su bili na zadnjem sedištu, napustili su kafić "Kafa" u Vrbici i krenuli prema Starim Mikanovcima, gde živi Lea Pajtak. Tamo su, navodno, hteli da usput kupe burek u pekari.

Svo četvoro su, nakon tačno 1.170 pređenih ​metara, ​bili mrtvi. ​Audi se zabio u kuću u Osječkoj 58.

Prema zvaničnom saopštenju PU vukovarsko-sremske, u Audiju A4 đakovačkih oznaka u četvrtak oko 1 sat poginule su četiri osobe. Vozilom je upravljao 19-godišnjak koji je, vozeći iz smera Vrbice prema Starim Mikanovcima, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i udario u kuću.

Osim vozača, poginuli su 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji i 20-godišnji putnik na zadnjem sedištu. Svi su bili mrtvi na mestu.

Na mesto događaja izašla je vinkovačka Hitna pomoć, pripadnici DVD-a Stari Mikanovci i JVP-a Vinkovci te mrtvozornik i patolog OŽB Vukovar. Uvišaj saobraćajne nesreće sprovela je državna tužiteljka Opštinskog državnog tužilaštva u Vinkovcima u saradnji s policijom.

Kako piše Jutarnji list, u razgovoru s meštanima u Starim Mikanovcima i Vrbic se saznalo da je vozač Audija, vozeći prema Starim Mikanovcima, nakon otprilike 1.100 metara najverovatnije zbog prevelike brzine u oštrom desnom zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem.

Audi nastavio da se kreće ravno, prešao u levu traku i sleteo s puta ste te nastavio nekontrolisano da se kreće paralelno s ulicom. Na kraju je uleteo u dvorište porodične kuće u Starim Mikanovcima koja ima ogradu od živice. Audi je "proleteo" kroz rastinje i zabio se u ugao prizemne kuće.

- Supruga, ćerka i ja smo spavali i odjednom je nešto puklo kao da je neko bacio bombu. Nije mi bilo svejedno. Svi smo izašli i videli samo prašinu i dim. Automobil je udario u ćošak kuće. Kad su prošle dva-tri minuta i kad se prašina slegla, ništa se nije čulo iz automobila.

Nikakvo zapomaganje. Nisam se usudio prići vozilu, nego sam odmah nazvao policiju, koja je vrlo brzo došla. Ni policija odmah nije uočila automobil od živice.

Tek kad su osvetlili baterijom ugledali su automobil, a policajac i ja smo prišli. Pokušali smo otvoriti vrata, ali nijedna se vrata nisu dala otvoriti.

Policajac je zvao Hitnu pomoć i njena je ekipa vrlo brzo došla, dva muškarca i jedna ženska osoba. Jedan muškarac iz hitne osvetlio je baterijom i odmah video da mladić i devojka na prednjim sedištima ne daju znakove života. Šta da vam kažem, motor automobila bio je zguran pod sedišta. Nekako je uspeo otvoriti i zadnja vrata i opipao je puls putnika na zadnjim sedištima pa rekao da ni oni ne daju znakove života. Vrlo brzo došlo je još pet policijskih vozila i vatrogasci koji su rezali lim - prepričao nam je Mirko Božičević, 66-godišnji penzioner iz Starih Mikanovaca, u čiju je kuću udario Audi đakovačkih oznaka.

Jedan stradali mladić je iz obližnjih Mrazovića, dvojica su iz Vrbice, a 18-godišnja suvozačica je iz Starih Mikanovaca.

- I ja i neki moji drugari svašta smo videli i prošli u ratu, ali ovakvo nešto još nisam doživeo. Motor automobila bio se zabio pod prednja sedišta, a prednji deo vozila bio je smrskan. Na intervenciji je bilo sedam pripadnika našeg DVD-a iz Starih Mikanovaca i četiri pripadnika JVP-a Vinkovci i bili smo na terenu do 7.15 sati - rekao nam je Josip Pavošev, zapovednik DVD-a iz Starih Mikanovaca.

Mladi dolaze na mesto nesreće kako bi zapalili lampione.

Jedan od poginulih, Marijan Petrič trebalo je da počne da radi u vojsci u Gašincima. Majhen je bio uspešan fudbaler u NK Naprijer iz Mrzovića, a prije nešto više od mesec dana kamera ga je snimila kako vozi 80 kilometara na sat na mestu gde je ograničenje 60 kilometara na sat i zbog toga mu je izrečena novčana kazna, koju je platio.

Video: Užasna nesreća u Beogradu: Autobus udario i priklještio ženu za drvo, uviđaj u toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    30. jul 2020 | 21:58

    I srbi oplakuju najmilije sto ih ustase pobise.

  • dago 1

    30. jul 2020 | 20:39

    Mladost ludost. Treba docekati neke godine iskustva da pocnu pravilno razmisljati. Nazalost ovo je svakodnevnica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA