Ko će biti novi načelnik Travnika? Kandidat SDA umro na dan izbora, HDZ kaže da pobeda ide njima

Zvaničnici Centralne izborne komisije najavili su da će tražiti i mišljenje međunarodnih institucija i eksperata

  • 0
Mirsad Peco Foto: sdatravnik.ba

Izbori za načelnika Travnika imali su paradoksalan epilog, u toku izbornog dana preminuo je kandidat SDA Mirsad Peco koji je na kraju zabeležio i najveći broj glasova.

Ovakav razvoj događaja doveo je do brojnih nedoumica, a zvaničnici Centralne izborne komisije najavili su da će tražiti i mišljenje međunarodnih institucija i eksperata.

Preovladava mišljenje da izbori treba da se ponove, a taj stav čuo se i od predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

- U Travniku je pobedio naš kandidat koji se nažalost preselio na bolji svet i mislim da će se ti izbori ponoviti - rekao je u svom obraćanju u toku izborne noći Izetbegović, prenosi Klix.ba.

Predstavnici HDZ-a smatraju da pobeda treba da ode njihovom kandidatu Goranu Pejakoviću koji je osvojio više od 6.500 glasova i bio drugi, odmah iza preminulog Pece. Taj stav juče je izneo i predsednik HDZ-a Dragan Čović.

Predsednik Federacije BiH Marinko Čavara je, kako prenose mediji, istakao kako nema uporišta u zakonu da se ponove izbori u Travniku.

- Sledeći kandidat po broju glasova je novoizabrani načelnik. Nijednog uporišta u zakonu nema da se izbori u Travniku ponove, to je samo želja SDA. Ne mora načelnik opštine biti iz SDA, to nigde u zakonu ne piše i to je samo želja članova SDA. Isto tako je u slučaju da umre izabrani većnik, popunjava ga sledeći po broju glasova - kazao je Čavara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA