Ali traži brata koji je bio u srpskom kamionu: "Samo želimo da znamo da je još na ovom svetu"

- Želim samo da ga vidim i čujem da je živ, u strahu smo. Majka me zove, van sebe je. Nismo imali drugo rešenje, za mlade više u Siriji nema života - ispričao je Ali, koji već šest godina živi i radi u Nemačkoj

  • 0
Srpski kamion, Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Četiri osobe su poginule, a najmanje 10 je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u Hrvatskoj, kada se prevrnuo kamion sa srpskim registracijama u kome je bilo 24 ljudi.

Naime, prema poslednjim informacijama, lokalne vlasti krive vozača teretnog vozila da je odgovoran za udes,

Kako prenosi "24sata", u međuvremenu se oglasio brat jednog od povređenih Sirijaca u toj nesreći koji je pokušavao da sazna šta se desilo sa njim.

- Poslednji put sam se čuo sa bratom kada je bio u Somboru. Bilo je sve u redu, išao je kod mene u Nemačku iz Sirije, bežao je od neimaštine i sukoba. Moja porodica je pobegla iz Derika na severu Sirije u Irak da bi spasili živu glavu - rekao je za taj portal Ali Omar (23), koji već šest godina živi i radi u Nemačkoj.

Kako prenose hrvatski mediji, on se javio pošto je pročitao vesti o strašnoj nesreći na A3 kod Okučana.

Njegov je brat Muhamed Ali (23) bio je u kamionu u kojem su poginula četvorica građana Sirije, a desetoro je teško povređeno.

- Želim samo da ga vidim i čujem da je živ, u strahu smo. Majka me zove, van sebe je. Nismo imali drugo rešenje, za mlade više u Siriji nema života. Ili ćete u rat ili će vam se desiti nešto loše. Već šest godina živim i radim u Nemačkoj u jednoj firmi s automobilima, te sam želeo da dovedem brata ovde i izvučem ga iz izbeglištva - rekao je Ali za "24sata", koji je je pre tri godine video brata i porodicu.

- Otišao sam do njih u Irak da ih vidim pošto sam uspeo da rešim sve papire. Mi smo svesni da ovo što radimo nije legalno, ali sila zakon menja. U Siriji smo ostavili ceo naš život, želim samo da spojim svoju porodicu i da posle toliko godina u miru zajedno sednemo za sto - govorio je Ali kroz plač i dodao da je njegov brat.

Kako je istakao Ali, njegov brat je krenuo iz Iraka, preko Turske i Grčke, te je zatim stigao do Srbije, odakle je Trebalo da krene za Nemačku. Međutim, onda se desila nezgoda.

- Samo molimo da je živ, samo želimo da mu čujemo glas da znamo da je još na ovom svetu - istakao je on.

Kako hrvatski mediji navode, Alijev brat je živ, te je sa lakšim povredama smešten u pakračkoj bolnici.

Video: Kombi pun migranata sleteo u reku u Hrvatskoj, poginula žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA