≫ 

U automobilu u Neretvi pronađeno telo oca: Spasioci nastavljaju potragu za četvorogodišnjim sinom

Nestanak policiji prijavljen u subotu

  • 0
Reka Tisa, potraga, utopljena deca, Ronioci Foto: Telegraf

Više od 75 pripadnika gorskih službi spašavanja pretražilo je obale reke Neretve od Mostara do Čapljine tragajući za četvorogodišnjim detetom koje se utopilo u subotu. U reci Neretvi u mostarskom prigradskom naselju Rodoč ranije danas pronađen je automobil u kojem  se nalazilo telo muškarca, potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potraga koja je u utorak, nakon poziva Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ, pokrenuta za nestalim četverogodišnjim detetom za koje se sumnja da se nalazilo u potopljenom automobilu prekinuta je oko 20 sati i biće nastavljena sutra, piše Savez Gorskih Službi Spašavanja u Bosni i Hercegovini.

Više od 75 pripadnika gorskih službi spašavanja iz Mostara (GSS Mostar, HGSS Mostar), Jablanice, Čitluka, Čapljine, Širokog Brijega, Posušja, Gruda i Ljubuškog pretražilo je danas obale reke Neretve od Mostara do Čapljine tragajući za nestalim detetom.

Na desetine spasilaca iz gorskih službi traga za četvorogodišnjim dečakom koji je bio u vozilu sa ocem čije je telo pronađeno u Neretvi južno kod Mostara. Radi se o osobi A. K. (1989.), čiji je nestanak prijavila supruga 24. aprila oko 15 sati. S njim u vozilu se nalazilo četverogodišnje dete, kazali su iz policije, piše Klix.ba.

Portparol GSS u BiH Bojan Šunjić kaže kako su ronioci pretražili vozilo u kojem se nalazilo telo dečakovog oca A.K., kao i područje oko vozila i da za sada nisu našli nikakve tragove.

- Timovi za potragu i spasavanje na kopnu nastavljaju potragu za dečakom nizvodno od mesta pronalaska vozila - kaže Šunjić.

S obzirom na to da su dečak i otac nestali pre četiri dana kaže da je teško proceniti stvarni scenario, a time i predvideti mesto gde bi se telo dečaka moglo pronaći.

Ako se dečak utopio telo je, po njegovim rečima, Neretva mogla daleko odneti, tako da će se reka, ako bude trebalo pretraživati sve do Metkovića gde BiH graniči sa Hrvatskom.

Za sada nije poznato kako je došlo do nesreće, s obzirom na to da je u toku potraga za telom, ali i istraga celog slučaja.

Video: Ronioci u Limu izvukli auto kojim je Prijepoljac sleteo u reku, i dalje potraga za telom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA