≫ 

U Sloveniji najviše zaraženih od početka leta: Vlasti apeluju na građane da se vakcinišu

U odnosu na prošlu sedmicu, broj novozaraženih je više nego udvostručen, a udeo pozitivnih testova je takođe skoro dvostruko veći

  • 0
Korona virus, Slovenija, covid 19

Foto: Shutterstock

U poslednja 24 sata u Sloveniji je zabeleženo 116 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od početka leta, ali nije bilo preminulih.

Testirano je 1.686 ljudi, što predstavlja 6,9 odsto među testiranima, za razliku od prethodnog dana kada je bilo 99 novozaraženih, uz udeo pozitivnih slučajeva od 6,7 odsto, objavila je vlada Slovenije na Tviteru, prenosi agencija Hina.

Kako se navodi, reč je o najvećem broju potvrđenih slučajeva zaraze korona virusa nakon 15. juna, kada ih je bilo 117.

U odnosu na prošlu sedmicu, broj novozaraženih je više nego udvostručen, a udeo pozitivnih testova je takođe skoro dvostruko veći.

Prema proceni epidemiologa trenutno je u Sloveniji aktivno 970 slučajeva, dok je u bolnicama 30 pacijenata, a njih devet je na intenzivnoj nezi.

U Sloveniji je 38,1 odsto od ukupnoj broja stanovništva vakcinisano u potpunosti, dok zemlja radi na sve jačoj kampanji za ubrzanje vakcinacije.

Nacionalni institut za javno zdravlje (NSI) podsetio je one koji se još uvek nisu vakcinisali da podaci govore da više od 98 odsto onih koji nisu dobili nijednu dozu vakcine su se našli na bolničkom lečenju.

Vlada Slovenije stalno apeluje na stanovništvo da se vakciniše, da nema razloga za brigu o vrsti vakcine koje će izabrati, jer su sve sigurne i štite od virusa, pogotovo od teže kliničke slike i hospitalizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA