Demonstranti u Ljubljani laserom povredili pilota: Srećom je izbegnuta tragedija

Tokom protesta privedeno je ukupno 27 osoba

  • 3
Atina, protest Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Policijska uprava u Ljubljani saopštila je da je tokom jučerašnjih protesta zabeleženo više od 300 prekršaja, kao i osam krivičnih dela. Oni takođe navode da su nepoznati počinioci uperili laserski zrak u policijski helikopter na Trgu Republike u strogom centru slovenačke prestonice, a jedan od pilota je tom prilikom zadobio povredu oka.

Ovaj incident predstavlja ozbiljnu opasnost po vazdušni saobraćaj "zbog načina na koji se ti zraci raspršuju u letelici, a samim tim i opasnosti od povrede vida posade". U konkretnom slučaju, jedan od pilota je zadobio povrede oka i zatražio lekarsku pomoć, obim njegovih povreda još nije poznat.

- Pomenuti čin je izuzetno opasan i velika je sreća da svi članovi posade nisu pretrpeli povrede oka što bi moglo da dovede do velike tragedije - saopšteno je iz policije.

Tokom protesta privedeno je ukupno 27 osoba.

Na jučerašnjem neprijavljenom protestnom skupu u Ljubljani policajci su otkrili 164 kršenja Zakona o javnim okupljanjima i 166 prekršaja Zakona o javnom redu i miru, rekla je Aleksandra Golec, predstavnica Policijske uprave Ljubljana, piše 24ur.

Osim pilota, na protestima su lakše povređena još dva policajca.

Ulicama Ljubljane u sredu popodne i uveče je kao i poslednjih nedelja demonstriralo više hilajda osoba, najviše zbog obaveznih kovid-potvrda koje je uvela slovenačka Vlada, a veliki broj demonstranata tražio je ostavku Vlade i raspisivanje prevremenih izbora.

Video: Žestoki sukobi na protestima u Ljubljani: Policija bacala suzavac i gađala vodenim topovima narod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki ZH

    14. oktobar 2021 | 18:44

    Idemooo Slovenija👏👏👍

  • Aleksandar Maric

    14. oktobar 2021 | 20:23

    Jel neko zna koji je laser u pitanju

  • Vicevi

    14. oktobar 2021 | 23:45

    Opet se ispostavilo da su Slovenci pametni,obicnim laserom umalo srusili helikopter.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA