≫ 

Samozvana isceliteljka se obratila policiji zbog Mateja: "Vidim da je skrenuo u tunel, povredio je nogu"

U Australiji se bavila manekenstvom, u Hrvatskoj se otkrila kao "vidovnjak, reiki master i duhovni savetnik"

  • 2
Klub Gotik Beton hala Karađorđeva Foto: M. Beljan, MUP RH

Samozvana proročica i isceliteljka S. S. obratila se danas hrvatskoj policiji tvrdeći da ima "viziju" o mladom Splićaninu Mateju Perišu koji je nestao 31. decembra ujutru, nakon što je izašao iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu.

Identitet S. S. je poznat redakciji "Blica". Reč je, navode, o Hrvatici iz Australije koja se tamo bavila modelingom i manekenstvom - njen "buk" pun golišavih i provokativnih fotografija je još dostupan na Internetu - a tek po dolasku u domovinu Hrvatsku otkrila je da je "vidoviti medijum četvrte generacije, reiki master i duhovni savetnik".

S. S. je hrvatskoj policiji prijavila da kao vidovnjak ima navodnu sposobnost da pukim gledanjem u fotografiju Mateja Periša na daljinu može da "vidi" šta mu se dogodilo kobne noći i "gde je sada".

- Od trenutka nestanka Mateja Periša vidim mnogo detalja. Za pronalazak njega kao nestale osobe najbitniji su ovi: bežao je i skrivao se, što ste i sami kasnije utvrdili kroz nadzorne kamere. Vidim da je u jednom trenutku ušao niz stepenice i ušao u jedan veliki tunel. Trčao je unutar njega. Koliko vidim povredio je nogu. Skrenuo je desno u jedan stari tunel. Vidim da je jako star i u blizini je kanalizacija - napisala je "vidovita" S. S, navodi Blic.

Pojave ovakvih "javlja mi se" individua često prate slučajeve nestalih osoba i naše podneblje nije izuzetak u tome. O ovom fenomenu su se opširno bavili posebno američki mediji, gde je veliki broj nerešenih slučajeva nestalih osoba.

- Niz je primera u kojima su ožalošćene porodice dobijale lažnu nadu od vidovnjaka. Uprkos neuspesima vidovitih detektiva da lociraju nestale osobe, očajne porodice se često obraćaju vidovnjacima i prorocima. Čak i ako im ne veruju, ipak zaključuju da ako ništa nije pomoglo nema štete da se i to proba - upozorava portal "Live Science".

"Live Science" daje dva opominjuća primera: u osnovi naizgled potpuno suprotna, a u stvari sa istom poukom - klonite se "javlja mi se" osoba.

U prvom primeru, porodica Harše Madule, nestalog studenta sa Long Ajlenda, u državi Njujork, našla je utehu u rečima proročice jer policija i dobrovoljci nisu mogli da mu uđu u trag. Proročica je kontaktirala Madulinu porodicu u Indiji, odakle on potiče, i uverila ih da je on još živ, da je u redu, da će ga pronaći i da "ništa ne brinu".

Već sutradan, međutim, telo Madule je nađeno u lokalnoj luci i utvrđeno je da je bio žrtva slučajnog utapanja.

U drugom slučaju o kojem piše "Live Science", izvikana američka vidovnjakinja Silvija Braun je roditeljima nestalog dečaka Šona Hornbeka saopštila da je njihov sin već mrtav; da ga je oteo i ubio crnomanjasti muškarac, te da će njegovo telo naći u šumi između dva debla.

Srećom, Hornbek je uskoro nađen živ u kući otmičara koji je zatočio njega i još jednog dečaka. Sasvim suprotan ishod od slučaja studenta Madule, za kojeg je "proročica" rekla da je "sigurno živ" iako je uveliko bio mrtav.

- U medijski praćenim slučajevima na stotine vidovnjaka je dosad dalo na stotine proročanstava o lokacijama nestalih osoba. Na žalost, ni jedna od tih informacija se nije pokazala tačnom - piše "Live Science".

Video: Zašto je Matej trčao sat vremena po keju? Bivši inspektor policije otkriva čudne detalje o nestanku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da da da

    8. januar 2022 | 00:40

    to su svi videli

  • Malo je pravih

    9. januar 2022 | 00:32

    Vidovnjaci izbegavaju takve stvari da predvidjaju jer bi se tu videlo da su laznjaci. A i ova prorocica ce da se vadi da je ziv na drugom svetu...tunel...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA