≫ 

Monstrumu iz komšiluka smanjena kazna na 40 godina: Hteo da pozajmi brašno, pa ubio dvoje ljudi tučkom za meso

Kada je ušao u stan tučkom za meso i čekićem izudarao je 87-godišnju Senku Uvodić, a nakon toga i njenog supruga Vicenca koji je sedeo u dnevnom boravku

  • 0
Cekic za meso Foto: Shutterstock

Luka Juretić (27), kog je splitski Županijski sud osudio na 50-godišnju zatvorsku kaznu zbog teškog ubistva njegovog 92-godišnjeg komšije Vicenca Uvodića i pokušaja ubistva njegove supruge Senke Uvodić u Solinu, u zatvoru će, zbog smanjenja kazne, ostati 40 godina, navodi Index.

Odluka je to Visokog kaznenog suda koja je u utorak objavljena na njihovim stranicama bez objave identiteta osuđenika. Visoki kazneni sud je Juretiću smanjio kaznu koju mu je u februaru prošle godine izrekao sudija Dinko Mešin. Smanjenje kazne je usledilo pošto je žalbu na presudu uložio Juretićev branilac, splitski advokat Boris Majić.

Teška kaznena dela dogodila su se 24. januara 2019. godine u Solinu. Juretić je pozvonio na vrata komšija od kojih je tražio brašno za palačinke. Kada je ušao u stan tučkom za meso i čekićem izudarao je 87-godišnju Senku Uvodić, a nakon toga i njenog supruga Vicenca koji je sedeo u dnevnom boravku.

Nesrećna žena se pravila da je mrtva pa je pošto ih je komšija i opljačkao otpuzala kroz otvorena vrata i zvala pomoć. Uspela je i da kaže ko ih je napao, a tri meseca kasnije je umrla u bolnici.

Kako se navodi iz ​Visokog kaznenog suda, prvostepene utvrđene pojedinačne kazne dugotrajnog zatvora ​od ​35 godina​ ​za teško ubistvo i 23 godine za pokušaj teškog ubistva je ​taj sud preinačio i optuženom utvrdio pojedinačne kazne dugotrajnog zatvora ​od ​30 godina za teško ubistvo i 21 godinu​ ​za pokušaj teškog ubistva i osudio optuženog na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora ​od ​40 godina.

U kaznu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru u kom se osuđeni i dalje nalazi​, a uz kaznu mu je izrečena sigurnosna mera obaveznog lečenja od zavisnosti koja će trajati tri godine​ i provodiće se u okviru zatvorskog sistema.

Protiv drugostepene presude Visokog kaznenog suda dopuštena je žalba o kojoj u trećem stupenu odlučuje Vrhovni sud RH​, navodi se na kraju objave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA