Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je ubica iz Koprivnice, priznao je da je ubio komšiju: Krvavom piru prethodila svađa sa suprugom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bojan Belani se posvađap sa suprugom koja je pobegla, pa je on kucao po kućama u potrazi za njom

  • 2
Pag, Hrvatska policija privela osumnjičenog za ubistvo na Zrću Printskrin: Tanjug.rs

Bojan Belani (38), koji je u Zagorskoj ulici u Koprivnici ničim izazvan napao svog komšiju Ivana V. (68) kuhinjskim nožem, završio je u istražnom zatvoru koji mu je odredio istražni sudija Županijskog suda u Varaždinu.

Pritvor mu je određen kako ne bi uticao na svedoke, tačnije na suprugu i komšije koji su bili svedoci horora, a postoji i opasnost od ponavljanja krivičnog dela jer je recidivista, s obzirom da je Belani nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog droge.

On je spuštenog pogleda i pognute glave priveden na saslušanje na čijim obrazima su se videle povrede od divljanja.

„Nije istina da mi nije žao... Te večeri sam se posvađao sa ženom zbog saobraćajne nesreće koju sam nedavno imao. Napao sam je i otišli ​​smo na spavanje. A onda je ona negde otišla u toku noći. Trgnuo sam se i izašao. Ne znam ni zašto, ni kuda, ni od koga sam bežao. Ušao sam u jednu otključanu kuću gde je bio jedan sedokosi čovek koga ne znam. Posvađali smo se i istina je da sam udario njega, ali ne znam ni zašto ni koliko puta.

I dok komšije pokojnog penzionisanog železničara, koji je preminuo od više uboda nožem, pitaju za sahranu gde će i kada biti održana, malo je reći da im je laknulo što novog komšiju neće još dugo videti, piše Jutarnji list.

Inače, Belanijevom napadu je prethodila svađa u rasejanom stanju sa suprugom kod kuće. Počela je da trči niz ulicu preko polja ispred njega, pa je Belani kucao po kućama u potrazi za njom. Tako je navalio da lupa na vrata pokojnog Ivana V.

Čim je utrčao u njegovu kuću, a s obzirom na zapomaganje koje je usledilo, Belani je počeo da ga ubada kuhinjskim nožem, a presudna je bila ubodna rana u desnom delu grudnog koša.

Neki od komšija su, kada su začuli buku spolja, ustali iz kreveta i počeli da gledaju kroz prozore. Sa velikom dozom straha izašli su na ulicu, a jedan od komšija je ušao u dom nesrećnog Ivana, koji je ležao na podu u lokvi krvi. Ali već je bilo kasno. Nije davao znake života, a osumnjičeni je, ne mareći šta je uradio, pokušavao da nastavi da kuca po kućama, ali nije uspeo.

Vikao je i skidao se, ali su ga užasnute komšije sprečile da pobegne do dolaska policije. Bio je uporan u potrazi za suprugom, sa kojom se pre tri meseca nastanio u Zagorskoj ulici, nakon što je ona kupila tu kuću, odakle je krenuo u svoj svirepi pohod.

Da li je bio pod dejstvom alkohola, opijata ili možda neke droge, znaće se narednih dana kada stignu analize izvađenih uzoraka krvi i urina. Istovremeno, od ove činjenice zavisiće i njegova ubrojivost u vreme zločina kojim je sejao strah na ulici, kao i pravosnažna sudska presuda.

(Telegraf.rs)

Video: Policajci u Orlandu ubili ženu koja je na njih krenula nožem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA